Δώδεκα συλλήψεις σε ελέγχους της Τροχαίας στη Βάρκιζα

Έλεγχος της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία σε δρόμο της Αθήνας με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Έλεγχος της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία σε δρόμο της Αθήνας με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Οι εννέα Έλληνες και τρεις αλλοδαποί δεν είχαν άδεια ικανότητας οδήγησης

Σε δώδεκα συλλήψεις οδηγών οχημάτων, οι οποίοι δεν είχαν άδεια ικανότητας οδήγησης, προχώρησε η αστυνομία, από αργά χθες το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή της Βάρκιζας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων.

Από τους συλληφθέντες, οι εννέα είναι Έλληνες και οι τρεις αλλοδαποί. Όλοι θα οδηγηθούν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 314 έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 93 παραβάσεις που επισείουν διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 19 επιφέρουν και πρόσθετες ποινικές κυρώσεις. Οι 14 σε βαθμό πλημμελήματος και οι 5 σε βαθμό πταίσματος.

ADVERTISING

Οι παραβάσεις είναι οι εξής:

*Παραβίαση κόκκινου σηματοδότη: 2

*Υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας: 1

*Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 2

*Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 7

 *Στέρηση άδειας οδήγησης: 12

 *Χρήση κινητού τηλεφώνου: 8

*Οδήγηση για επίδειξη και εντυπωσιασμό: 2

*Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος: 5

 *Ανασφάλιστα: 5

 *Πρόκληση θορύβων: 8

*Μεμβράνες τζαμιών (φιμέ): 6

*Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 35

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 15 άδειες ικανότητας οδήγησης, 23 άδειες κυκλοφορίας και 5 πινακίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση, ενώ θα διενεργηθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

SHARE:

24Media Network