Δολοφονία Μακρή: Ξέσπασε στη δίκη η Βικτώρια Καρύδα

Δολοφονία Μακρή: Ξέσπασε στη δίκη η Βικτώρια Καρύδα
Η Βικτώρια Καρύδα στο δικαστήριο INTIME NEWS

Έντονα τα ξεσπάσματα της Βικτώριας Καρύδα στη δίκη των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του συζύγου της, Γιάννη Μακρή. Οι περιγραφές της για την ημέρα που εκτυλίχθηκε το έγκλημα.

Στιγμές γεμάτες ένταση εκτυλίχθηκαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, καθώς ξεκίνησε η δίκη σε βάρος των δυο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα το 2018.

Το μοντέλο και χήρα του θύματος Βικτώρια Καρύδα, ήταν η πρώτη που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα, απαντώντας στις ερωτήσεις του δικαστηρίου συχνά με λυγμούς. Η γυναίκα που έδειξε την ενόχληση της για το γεγονός ότι έπρεπε να βρίσκεται δίπλα στους κατηγορούμενους κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της, περιέγραψε την ημέρα της δολοφονίας.

Αναφορικά με τον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, είπε: «Άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί αλλά τον πυροβόλησαν ξανά. Ο άντρας μου τον έβλεπε συχνά όπου πήγαινε τον κατηγορούμενο. Το έλεγε και σε ένα φίλο του…Εκείνη την ημέρα πήγαινε στα εγκαίνια της εταιρίας σεκιούριτι που είχε ανοίξει με τον συνέταιρο του. Ο άνδρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα και ένα smart με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε!».

Μάρτυρας: Εγώ έλειπα από το σπίτι, είχα επίδειξη μόδας. Ο σύζυγος μου ήταν εκεί. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, είδα από την κάμερα, αυτόν που σήμερα κάθεται πίσω μου (σ.σ. τον πρώτο κατηγορούμενο) να πυροβολεί το σύζυγο μου. Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας, είμαι μέσα στη μόδα, τον αναγνωρίζω. Τον αναγνώρισε και ο φίλος του που τον δολοφόνησαν…

Πρόεδρος: Ποια είναι τα στοιχεία που σας δίνουν αυτή τη βεβαιότητα, ότι δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον άντρα σας είναι ο πρώτος κατηγορούμενος;

Β.Καρύδα: Εξείχε η κοτσίδα του από το καπέλο που φορούσε. Φορούσε μαύρα ρούχα …

Πρόεδρος: Τον άλλο κατηγορούμενο τον είδατε καθόλου;

Β. Καρύδα: Έτρεχε, τον είδαμε από τις κάμερες. Είδαμε ότι είχαν περάσει πολλά αυτοκίνητα από το δρόμο έξω από το σπίτι, τα οποία είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι. Είχαν παραδώσει όλα τα αυτοκίνητα άπλυτα και έπλυναν μόνο αυτό με το οποίο δολοφόνησαν τον άντρα μου. Η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο και από που είχε νοικιαστεί. Ο δολοφόνος του άντρα μου έβγαλε εισιτήρια και έφυγε μετά τη δολοφονία.

Σε ερώτηση της υπεράσπισης αν ο σύζυγος της ήταν γκάγκστερ, όπως είχαν γράψει μετά το θάνατο του αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, το μοντέλο υποστήριξε πως αντιθέτως «ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και ο καθένας. Δεν ξέρω την προηγούμενη ζωή του και τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Ο σύζυγός μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν».

Η δολοφονία του βασικού μάρτυρα

Νωρίτερα, η πολιτική αγωγή αναφέρθηκε στο γεγονός ότι λίγο πριν την έναρξη της πρωτοβάθμια δίκης, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, η μαρτυρία του οποίου οδήγησε στην αναγνωστική του πρώτου κατηγορούμενου ως φυσικού αυτουργού, δολοφονήθηκε. Μάλιστα επισημάνθηκε ότι έχει υποβληθεί αίτημα στις αρμόδιες αρχές των φυλακών Κορυδαλλού, την ΕΛ.ΑΣ και την Europol προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες δολοφονίας βασικού μάρτυρα της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι στο εδώλιο κάθονται δυο αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής. Πρωτόδικα ο πρώτος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ο δεύτερος σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Και οι δύο αρνούνται τις αποδιδόμενες σε αυτούς κατηγορίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα