Εξιχνιάστηκε η δολοφονία στη Ρόδο – Συνελήφθη και ομολόγησε ο δράστης

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία στη Ρόδο – Συνελήφθη και ομολόγησε ο δράστης
Περιπολικό αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Σε οικονομικές διαφορές που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά αποδίδουν τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας οι Αρχές-Ο δράστης εντοπίστηκε, προσήχθη στην Ασφάλεια και ομολόγησε ενώ υπέδειξε το σημείο της δολοφονίας όπου εντοπίστηκε το θύμα και τα σημεία που απέρριψε το κυνηγετικό όπλο του και τα δύο κινητά του θύματος.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία σε βάρος ενός 43χρονου στη Ρόδο. Ο δράστης συνελήφθη και ομολόγησε.

Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε όταν η σύζυγος του θύματος προχώρησε χθες σε δήλωση εξαφάνισης για τον άντρα της και ενημέρωσε την Αστυνομία ότι την Τετάρτη θα πήγαινε σε ραντεβού με έναν 46χρονο που υπέδειξε στις Αρχές, χωρίς ο σύζυγος της να επιστρέψει πίσω.

Ο 46χρονος ήταν γνωστός στις τοπικές Αρχές καθώς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Τελικά χθες το βράδυ εντοπίστηκε και προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου εξεταζόμενος μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα, ομολόγησε τις πράξεις του, στη συνέχεια υπέδειξε στους αστυνομικούς την αγροτική περιοχή όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο του θύματος με την σορό του μέσα σε αυτό και ακολούθως υπέδειξε τα σημεία που είχε απορρίψει το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε στο έγκλημα όπως και τα δύο κινητά του θύματος.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έως τώρα έρευνα των Αρχών τα κίνητρα έχουν να κάνουν πιθανώς με οικονομικές διαφορές και με ναρκωτικά. Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση:

«Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ανθρωποκτονία 43χρονου ημεδαπού για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση.

Δράστης είναι ένας 46χρονος ημεδαπός, οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προχθές (6 Νοεμβρίου 2019) το απόγευμα οι δυο άνδρες συναντήθηκαν σε αγροτική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου, όπου ο κατηγορούμενος τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο τον 43χρονο.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε νεκρό τον 43χρονο, μέσα στο όχημα του και διέφυγε από το σημείο. Την 7η Νοεμβρίου 2019 απογευματινές ώρες από συγγενικό πρόσωπο του 43χρονου δηλώθηκε εξαφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού και άμεσα κινήθηκε η διαδικασία αστυνομικών αναζητήσεων.

Στο πλαίσιο εξέλιξης της αστυνομικής έρευνας προσήχθη χθες βραδινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 46χρονος και εξεταζόμενος, κατά την προανακριτική διαδικασία σήμερα πρωινές ώρες περίγραψε με λεπτομέρειες την πράξη του, υποδεικνύοντας το σημείο της ανθρωποκτονίας.

Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη Ιατροδικαστής. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία, εξερεύνηση και επιστημονική διερεύνηση του χώρου από Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου.

Κατά την έρευνα που έγινε στην κατοικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, χωρίς αδεία κατοχής, πτυσσόμενη ράβδος (κλομπ), δύο αστεράκια (τύπου νίτζα), τσεκούρι με ξύλινη λαβή μήκους 41 εκατοστά, ξύλινη χειρολαβή με ενσωματωμένη σ’ αυτή μεταλλική λάμα μήκους 20 εκατοστά και 43 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαφόρων διαμετρημάτων.

Επιπλέον, σε υπαίθριους χώρους που υπέδειξε ο δράστης βρέθηκαν το κυνηγητικό όπλο που χρησιμοποίησε, καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα που άνηκαν στον 43χρονο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα