Δολοφονία στη Γλυφάδα: Η μητέρα του 51χρονου διαψεύδει τους ισχυρισμούς του περί προσωπικών διαφορών με το θύμα

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Η μητέρα του 51χρονου διαψεύδει τους ισχυρισμούς του περί προσωπικών διαφορών με το θύμα
Μεταγωγή του 51χρονου δράστη της δολοφονίας στη Γλυφάδα INTIME NEWS

Τις επόμενες ημέρες αναμένετα να ληφθούν οι αποφάσεις για τον 51χρονο δράστη ο οποίος σκότωσε τον 66χρονο σύντροφο της μητέρας του στη Γλυφάδα. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της οπλοφορίας - οπλοχρησίας.

Τα κίνητρα που ώθησαν τον 51χρονο δράστη να πάρει τη ζωή του σύντροφο της μητέρας του, την περασμένη εβδομάδα στη Γλυφάδα μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση, καλείται πλέον να εντοπίσει ο τακτικός ανακριτής. Άγνωστες παραμένουν οι επόμενες κινήσεις της γυναίκας, η οποία καλείται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε παράσταση πολιτικής αγωγής στο στάδιο της ανάκρισης, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την κατηγορία.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τα επόμενα 24ωρα, αφού τη Δευτέρα ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί, ύστερα από την προσθεσμία που ζήτησε και έλαβε, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους στο στάδιο της προανάκρισης. Η κατηγορία που του έχει αποδοθεί είναι αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και της οπλοφορίας – οπλοχρησίας.

Ο 51χρονος άνδρας θα πρέπει να εξηγήσει στο δικαστικό λειτουργό τι ήταν αυτό που οδήγησε το χέρι του στο να πλήξει θανάσιμα τον 66χρονος σύντροφο της μητέρας του, οι οποίοι ήταν μαζί για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επικαλεστεί προσωπικές διαφορές και συγκεκριμένα οικονομικές.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που πρώτος διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό είναι η ίδια του η μητέρα, δια στόματος της πληρεξούσιου δικηγόρου της, Εύα Ντογιάκου. Η συνήγορος σε δηλώσεις της στο NEWS 24/7 αποκλείει κατηγορηματικά η πράξη αυτή να είναι αποτέλεσμα κάποια προηγούμενης διαφοράς. “Δεν εκκρεμούσε τίποτα. Η εντολέας μου είναι κατηγορηματική. Για αυτό και δεν το περίμενε, δεν ήταν καθόλου υποψιασμένη. Τίποτα δεν προμήνυε ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα”, αναφέρει η νομικός, επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν είχε προηγηθεί καμία διένεξη, παρά τα όσα εμφανίζεται να έχει αναφέρει ο κατηγορούμενος στις αρχές.

“Το θύμα ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, τη λάτρευε τη σύζυγό του. Αυτό μου έχει αναφέρει και η ίδια, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Το θύμα βοηθούσε όλο τον κόσμο και τον ίδιο το δράστη αρκετές φορές”, προσθέτει η Εύα Ντογιάκου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά προκύπτει και από το ότι ο κατηγορούμενος ζούσε για χρόνια στο εξωτερικό και κατ’ επέκταση δεν υπήρχαν στενές σχέσεις μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση, την ερχόμενη εβδομάδα, η σύντροφος του θύματος και μητέρα του δράστη θα προχωρήσει στις επόμενες νομικές της ενέργειες. Εφόσον καταλήξει ότι θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στο στάδιο της ανάκρισης, θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες, ερχόμενη ουσιαστικά αντιμέτωπη -σε δικαστικό επίπεδο τουλάχιστον- με τον γιο της.

Την ίδια ώρα, ο τακτικός ανακριτής αφού αποφανθεί, μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα, για το ποιά θα είναι η ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου -αν δηλαδή θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή όχι- θα προχωρήσει στην περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, λαμβάνοντας καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και από συγγενικά πρόσωπα, ανάμεσά τους και από τη μητέρα του δράστη και την αδελφή του, για να ελέγξει αν τελικά προκύπτει ή όχι κίνητρο για τη δολοφονία.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα