Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό
Ελένη Τοπαλούδη

Τριάμιση χρόνια μετά το φρικτό έγκλημα στη Ρόδο, οι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη κάθονται και πάλι στο εδώλιο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού.

Μνήμες από τη στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη θα έρθουν ξανά στο προσκήνιο. Το Μικτό Εφετείο της Αθήνας, τριάμισι χρόνια μετά το φρικτό έγκλημα που απασχόλησε το πανελλήνιο, θα ανοίξει ξανά την υπόθεση, φέρνοντας ενώπιον του τους δύο κατηγορούμενους, προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού.

Η Κούλα Αρμουτίδου, όπως και σύζυγος της Γιάννης Τοπαλούδης, θα κληθούν να δώσουν ακόμη μία μάχη απέναντι στους δύο άνδρες, που κακοποίησαν το κορίτσι τους και στη συνέχεια το πέταξαν στη θάλασσα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Η μητέρα της 24χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο αναμένεται να βρεθεί στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσει εκ νέου την ακροαματική διαδικασία.

Άλλωστε, από την ημέρα που το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ενόχους τους δύο κατηγορούμενους, επιβάλλοντας τους ισόβια δεσμά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και ποινή κάθειρξης 15 ετών για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού, η Κουλά Αρμουτίδου δεν έχει σταματήσει να μιλά και να μάχεται για κάθε θύμα -γυναίκα ή άνδρα- που έφυγε βίαια από τη ζωή.

Το κουβάρι του φρικτού εγκλήματος αναμένεται να ξετυλιχθεί -εκτός απρόοπτου- τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα σκιαγραφηθεί από την αρχή η πορεία της Ελένης Τοπαλούδη από το σπίτι της στη Ρόδο, όπου και φοιτούσε, μέχρι το εξοχικό σπίτι ενός εκ των δύο κατηγορούμενων και από εκεί σε κωματώδη κατάσταση στην παραλία, όπου και την έριξαν στη θάλασσα. Θα ακουστούν ξανά όλες εκείνες οι μαρτυρίες για το άψυχο σώμα της κοπέλας, το οποίο εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους, αλλά και το πως αν δεν την είχαν ρίξει στο νερό, αλλά την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο, εκείνη σήμερα θα ήταν ζωντανή.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός, παρά τα σοβαρότατα τραύματα που έφερε στο σώμα της. Ο Παναγιώτης Κοτρέτσος κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στο ακροατήριο, είχε αναφερθεί στο χτύπημα που δέχθηκε η Ελένη Τοπαλούδη στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού της, το οποίο ήταν βαθύ και προκάλεσε κάταγμα στο οστό και εγκεφαλική αιμορραγία. “Αυτό το χτύπημα ήταν συμμέτοχος στον θάνατο της” είχε καταθέσει προσθέτοντας ότι “κάποιος που δεν είναι γιατρός θα μπορούσε να φανταστεί ότι η κοπέλα πέθανε μετά το χτύπημα. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια θα βυθιζόταν ολοένα και περισσότερο”. Κατά τον Π. Κοτρέτσο, είχε προηγηθεί ο ομαδικός βιασμός της 24χρονης. “Αν υπήρχε συναίνεση για ερωτική πράξη, δεν θα είχαμε ακινητοποίηση, χτυπήματα και απόπειρα στραγγαλισμού” είχε επισημάνει ο μάρτυρας, καταρρίπτοντας έναν από τους βασικούς ισχυρισμούς των δύο κατηγορούμενων.

Καταπέλτης υπήρξε και η εισαγγελέας του πρωτόδικου δικαστηρίου, Αριστοτελία Δόγκα, η οποία στράφηκε κατά των κατηγορουμένων ζητώντας την καταδίκη τους χωρίς κανένα ελαφρυντικό. “Δεν άκουσα αλήθειες μέσα στο δικαστήριο» είπε κατά την εισήγησή της, εξηγώντας ότι από την αρχή μέχρι το τέλος αυτό που χαρακτηρίζε τους δύο νεαρούς είναι «η έλλειψη ειλικρινούς θέσης», ενώ αναφέρθηκε σε «ηθική διαστροφή» που εμφανίζε ο χαρακτήρας των δύο την ίδια στιγμή που «τα στοιχεία βοούν».

Η υιοθέτηση της πρότασης της από τους δικαστές και τους ενόρκους, είχε προκαλέσει πλήθος ευφημισμών, με το ακροατήριο να χειροκροτά, ενώ έξω από τη δικαστική αίθουσα ακούγονταν συνθήματα κατά των γυναικοκτονιών και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα