Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών
Άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια,(ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ) Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 eurokinissi

Στο κρίσιμο πεντάλεπτο κατά το οποίο ο ένας εκ των δραστών κράτησε τον συνεργάτη του άτυχου δικηγόρου εκτός του γραφείου επικεντρώνονται οι έρευνες των αρχών: Εκτιμούν ότι τότε ο άλλος μετέφερε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο τον πραγματικό λόγο που τους είχε φέρει στο γραφείο του, πριν τον σκοτώσει

Προς πάσα κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για την δολοφονία σε βάρος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στο δικηγορικό του γραφείο.

Οι Αρχές θεωρούν πως το κίνητρο είχε ίσως προσωπικό ή επαγγελματικό χαρακτήρα, χαρακτήρα εκβιασμού σίγουρα, αλλά οι έρευνες κινούνται προς κάθε κατεύθυνση, δηλαδή συγκεντρώνει ίσες πιθανότητες να υπήρχε κάποιο προσωπικό κίνητρο ή κίνητρο που να είχε κάνει με υπόθεση την οποία χειριζόταν ο δικηγόρος.

Διαρροές μέσα από τις φυλακές αναφέρουν πως ο πελάτης του δικηγόρου και εκπρόσωπος εταιρείας  που έχει κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου του αντιδίκου του το 2014 στην Πεντέλη με φυσικούς αυτουργούς δύο Αλβανούς (οι οποίοι είναι στην φυλακή για αυτόν τον λόγο) υπέδειξαν εκείνον ως εντολέα τους, πως έχει πέσει θύμα πιέσεων εντός των φυλακών και εκβιασμού, ώστε να πληρώσει για να πάρουν πίσω την αρχική τους κατάθεση.

Ένα σενάριο λοιπόν θέλει αυτή η υπόθεση να αποτέλεσε και τον λόγο που οι δράστες προσέγγισαν το θύμα ίσως όμως να ήταν και το πρόσχημα. Για τις Αρχές εξετάζεται αυτή η πιθανότητα όσο και άλλες και σταδιακά επικεντρώνονται πρωτίστως στον εντοπισμό των δραστών και ύστερα του κινήτρου, καθώς φαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τους δράστες, ενδεχομένως έχουν αρχίσει και σχηματίζουν μία εικόνα οι Αρχές που ενδεχομένως να φέρει εξελίξεις σχετικά σύντομα και μόνο τότε θα διαπιστώσουν πράγματι το κίνητρο των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την συμπληρωματική κατάθεση του συνεργάτη του θύματος και οι δύο δράστες οπλοφορούσαν και μάλιστα δεν του ζήτησαν απλά κάποια στιγμή να τους αφήσει μόνους, αλλά ο ένας από αυτούς φρόντισε αυτό να γίνει υπό την απειλή όπλου και ο δεύτερος παρέμεινε μέσα στο γραφείο εκείνα τα κρίσιμα 5 λεπτά, προφανώς μετέφερε στο θύμα τον πραγματικό λόγο για τον οποίο βρίσκονταν εκεί και τότε ακούστηκε ο πυροβολισμός. Άρα τον πραγματικό λόγο τον γνωρίζουν μόνο ο δράστης και μόνο το θύμα που έχασε την ζωή του.

Σε ό,τι αφορά το πλήθος των αποτυπωμάτων που συλλέχθηκε από το γραφείο του θύματος και αναλύεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, μέχρι τώρα δεν έχει δώσει θετικά αποτελέσματα, αφού πολλά αποτυπώματα είναι “πατημένα” το ένα πάνω στο άλλο στον χώρο του γραφείου, ωστόσο η ανάλυση δεν έχει ολοκληρωθεί και ενδεχομένως να υπάρξει κάτι αξιοποιήσιμο στην πορεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα