Δύο συλλήψεις για την ληστεία φαρμάκων αξίας 1,3 εκατ. ευρώ

Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έξω από το κεντρικό κτήριο του ΕΟΠΥΥ, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έξω από το κεντρικό κτήριο του ΕΟΠΥΥ, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Βρέθηκαν 52 κούτες με φάρμακα που είχαν σκοπό να πουλήσουν οι δράστες σε φαρμακαποθήκες κυρίως βαλκανικών χωρών αλλά και στο εσωτερικό

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε νυχτερινές ώρες πριν ακριβώς έναν μήνα, στις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΥΥ, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Συνελήφθηκαν δυο 42χρονοι Έλληνες δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστο συνεργό τους είχαν εισέλθει στο κτίριο που στεγάζονται οι αποθήκες του ΕΟΠΥΥ, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν και έδεσαν τον φύλακα.

Στη συνέχεια, αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του φύλακα. Σύμφωνα με την εκτίμηση των αρμοδίων υπαλλήλων η αξία των αφαιρεθέντων φαρμάκων υπερβαίνει το 1.300.000 ευρώ.

Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας συνέστησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και ύστερα από πολυήμερες έρευνες και κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων επετεύχθη η ταυτοποίηση των δραστών και διακριβώθηκε η εγκληματική τους δράση.

Η σύλληψη των δυο δραστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στη Σαλαμίνα και στη Νίκαια μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια έρευνας σε σπίτι στη Δραπετσώνα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 52 χάρτινες κούτες, με τα κλεμμένα φάρμακα, τα όποια όπως εξακριβώθηκε προορίζονταν για διάθεση είτε στην εγχώρια αγορά είτε σε χώρες του εξωτερικού και ιδιαίτερα των Βαλκανίων. Τα φάρμακα αυτά ήταν παντός είδους και πολλά από αυτά ήταν για καρδιοπάθειες, με ορισμένα να ήταν εξειδικευμένα και αρκετά ακριβά.

Επίσης, στην ίδια περιοχή βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα, το όχημα το οποίο είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατά την διάρκεια της ληστείας. Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών.

Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού τους είχαν προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό και εξασφάλισαν χώρους απόκρυψης και αποθήκευσης των αφαιρεθέντων αντικειμένων. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εντοπίστηκαν οι κλέφτες και τα φάρμακα της μεγάλης ληστείας του ΕΟΠΥΥ

SHARE: