Εμπρησμός "Athenaeum Palace": Δύο ύποπτοι στο επίκεντρο των ερευνών

Φωτιά στο Athenaeum Palace, στη λεωφόρο Συγγρού, στην Αθήνα
Φωτιά στο Athenaeum Palace, στη λεωφόρο Συγγρού, στην Αθήνα EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κατάθεση μίας καμαριέρας προκύπτει πως δύο ύποπτα άτομα που δεν ήταν πελάτες ή προσωπικό κινούνταν ύποπτα στους δύο ορόφους πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για τον εμπρησμό στο ξενοδοχείο «Athenaeum Palace. Από την πυρκαγιά που προκλήθηκε κινδύνευσαν ζωές, ενώ τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων η μία σοβαρά.

Από την έως τώρα έρευνα των Αρχών, έχουν εντοπιστεί ευρήματα χυμένων καυσίμων στον 1ο και στον 2ο όροφο, απ’ όπου αρχικά ξέσπασε η πυρκαγιά και χρησιμοποιημένα δοχεία που είχαν καύσιμο, παρατημένα στους ίδιους ορόφους. Τα ευρήματα αυτά σε συνδυασμό με την έως τώρα έρευνα «δείχνουν» πως πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

ADVERTISING
Φωτιά σε ξενοδοχείο στην λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019
Φωτιά σε ξενοδοχείο στην λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 EUROKINISSI

Οι έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας συγκλίνουν σε δύο υπόπτους ως τους πιθανούς δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες,  από την κατάθεση μίας καμαριέρας προκύπτει πως δύο ύποπτα άτομα που δεν ήταν πελάτες ή προσωπικό και δεν είχαν καμία σχέση με τον χώρο, κινούνταν ύποπτα στους δύο ορόφους, δηλαδή στον 1ο και στον 2ο όροφο, πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Άλλωστε όπως προέκυψε, οι δράστες δεν αρκέστηκαν στο να προκαλέσουν την φωτιά μόνο στον 1ο όροφο, αλλά και σε δωμάτιο στον 2ο όροφο, χωρίς να τους νοιάζει εάν θα εγκλωβίζονταν με αυτόν τον τρόπο άνθρωποι και αν θα προκαλούσαν θύματα.

Πυρκαγιά στο ξενοδοχείο
Πυρκαγιά στο ξενοδοχείο "Athenaeum Palace" στην λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019. EUROKINISSI

Οι καταθέσεις πελατών και προσωπικού συνεχίζονται ενώ ελέγχονται και τα υλικά των κλειστών κυκλωμάτων στην προσπάθεια να φτάσει η Ασφάλεια πιο κοντά στην σύλληψη των υπευθύνων και να εντοπιστούν αυτά τα δύο ύποπτα άτομα αν όντως ταιριάζουν με τους χώρους και όσα έχουν ήδη ειπωθεί στις καταθέσεις.

Σημειώνεται ότι το πρωί έγινε και νέα αυτοψία στον χώρο για τυχόν εντοπισμό νέων ευρημάτων, αφού χθες την νύχτα λόγω και της διακοπής ρεύματος στο ξενοδοχείο ήταν αδύνατο να γίνει αυτή η διαδικασία.

Στο επίκεντρο των ερευνών έχουν βρεθεί και κάποια ζητήματα που φαίνεται να υπήρχαν μεταξύ του επιχειρηματία και του ιδιοκτήτη του ακινήτου, σχετικά με μεταξύ τους οικονομικές διαφορές.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκε να βοηθήσουν 20 άτομα να απομακρυνθούν με ασφάλεια μέσω του κλιμακοστασίου και απεγκλώβισαν δύο άτομα με κλιμακοφόρο όχημα από τον 7ο όροφο, κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς.

Στο νοσοκομείο "Αττικό" μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα τρεις τραυματίες, δύο γυναίκες και ένας άντρας. Η μία από τις γυναίκες, 24 ετών από την Ουκρανία, που είναι και σε σοβαρότερη κατάσταση, διασωληνώθηκε, καθώς έχει υποστεί αναπνευστικό έγκαυμα.

Ο άντρας που είναι Έλληνας και η δεύτερη γυναίκα που είναι από την Ρωσία, υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα και ορθοπεδικά τραύματα, καθώς έπεσαν, στην προσπάθειά τους να βγουν έξω. Η Ρωσίδα ήδη είναι καλύτερα και έχει πάρει εξιτήριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Φωτιά
SHARE:

24Media Network