Φωτιά “Athenaeum Palace: Αδιάφοροι οι δράστες για το αν θα προκαλούσαν νεκρούς

Φωτιά “Athenaeum Palace: Αδιάφοροι οι δράστες για το αν θα προκαλούσαν νεκρούς
NEWS24/7

Ευρήματα καυσίμων και χρησιμοποιημένα δοχεία με καύσιμο βρέθηκαν στο ξενοδοχείο "Athenaeum Palace" σε 1ο και 2ο όροφο - Τρεις τραυματίες εκ των οποίων η μία διασωληνωμένη

Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, οι έρευνες για τον εμπρησμό στο ξενοδοχείο «Athenaeum Palace», επί της Λ. Συγγρού 123, στον Νέο Κόσμο. Από τη φωτιά που προκλήθηκε κινδύνευσαν ζωές, ενώ τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων η μία σοβαρά.

NEWS24/7

Από την έως τώρα έρευνα των Αρχών, έχουν εντοπιστεί ευρήματα χυμένων καυσίμων στον 1ο και στον 2ο όροφο, απ’ όπου αρχικά ξέσπασε η πυρκαγιά και χρησιμοποιημένα δοχεία που είχαν καύσιμο, παρατημένα στους ίδιους ορόφους. Τα ευρήματα αυτά σε συνδυασμό με την έως τώρα έρευνα «δείχνουν» πως πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

NEWS24/7

NEWS24/7

Μάλιστα, από την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε πως ο δράστης ή οι δράστες δεν αρκέστηκαν στο να προκαλέσουν την φωτιά μόνο στον 1ο όροφο, αλλά συνέχισαν την πράξη τους αφού βρέθηκαν ενδείξεις ότι είχε αρπάξει φωτιά και ένα δωμάτιο στον 2ο όροφο, χωρίς να τους νοιάζει εάν θα εγκλωβίζονταν με αυτόν τον τρόπο άνθρωποι και αν θα προκαλούσαν θύματα.

NEWS24/7

Οι καταθέσεις πελατών και προσωπικού συνεχίζονται ενώ ελέγχονται και υλικά κλειστών κυκλωμάτων στην προσπάθεια να φτάσει η Ασφάλεια πιο κοντά στην σύλληψη των υπευθύνων. Ήδη τα υλικά έχουν συλλεχθεί και αναλύονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σήμερα γίνεται νέα αυτοψία στον χώρο για τυχόν εντοπισμό νέων ευρημάτων, αφού την νύχτα λόγω και της διακοπής ρεύματος στο ξενοδοχείο ήταν αδύνατο να γίνει αυτή η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των εργαζομένων και των πελατών την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, είχαν προλάβει να βγουν με ασφάλεια μέσω του εσωτερικού κλιμακοστασίου, ενώ οι πυροσβέστες χρειάστηκε να βοηθήσουν 20 άτομα να απομακρυνθούν με ασφάλεια μέσω του κλιμακοστασίου και απεγκλώβισαν δύο άτομα με κλιμακοφόρο όχημα από τον 7ο όροφο.

Στο νοσοκομείο “Αττικό” μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα τρεις τραυματίες, δύο γυναίκες και ένας άντρας. Η μία από τις γυναίκες, 24 ετών από την Ουκρανία, που είναι και σε σοβαρότερη κατάσταση, διασωληνώθηκε, καθώς έχει υποστεί αναπνευστικό έγκαυμα.

Ο άντρας που είναι Έλληνας και η δεύτερη γυναίκα που είναι από την Ρωσία, υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα και ορθοπεδικά τραύματα, καθώς έπεσαν, στην προσπάθειά τους να βγουν έξω. Η Ρωσίδα ήδη είναι καλύτερα και έχει πάρει εξιτήριο.

Πρώτες Βοήθειες με αναζωογόνηση και παροχή οξυγόνου δόθηκαν και σε άλλα άτομα στο σημείο από τους διασώστες για τα οποία δεν χρειάστηκε όμως η διακομιδή τους σε νοσοκομεία. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα