Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας για 'μαύρη εργασία' και μη έκδοση αποδείξεων

Φωτό αρχείου, αστυνομική επιχείρηση
Φωτό αρχείου, αστυνομική επιχείρηση EUROKINISSI

Στοχευμένοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησαν ελέγχους την περασμένη Παρασκευή, σε μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Σε καφετέρια-μπαρ, να απασχολούνται 6 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν έγινε επίδειξη Πινάκων Προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

ADVERTISING

Σε καφετέρια-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους Πίνακες Προσωπικού και επιπλέον τέσσερις εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους Πίνακες Προσωπικού και ακόμη δύο εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Σε κατάστημα εστίασης, να απασχολούνται εννέα εργαζόμενοι για τους οποίους δεν έγινε επίδειξη Πινάκων Προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, κατόπιν σχετικού ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος τον περασμένο Νοέμβρη, σε εταιρία με δραστηριότητα το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, προέκυψε η μη έκδοση παραστατικών συνολικής αξίας 5.100 ευρώ σε 110 περιπτώσεις πώλησης μέσω διαδικτύου, καθώς επίσης και η πώληση μέρος αυτών από την οικία της ιδιοκτήτριας, χωρίς να έχει προβεί σε σχετική δήλωση έναρξης εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 1 [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network