Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια για επιθέσεις της “ITS” σε Αθήνα και Σκωτία

Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια για επιθέσεις της “ITS” σε
Αθήνα και Σκωτία
Έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Πριν μία εβδομάδα οι βρετανικές Αρχές συνέλαβαν μεταξύ άλλων και δύο Έλληνες που φέρονται να σχετίζονται με αποτυχημένη βομβιστική επίθεση σε κάστρο της Σκωτίας. Μετά από πληροφορίες τους που δόθηκαν στις ελληνικές Αρχές για σχετιζόμενα με την οργάνωση άτομα, έγινε έφοδος, σε διαμέρισμα στα Εξαρχεία.

Μία νέα υπόθεση τρομοκρατίας βρίσκεται υπό έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά από πληροφορίες που έλαβε από τις αντίστοιχες Υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα στην Μεγάλη Βρετανία, όπου μεταξύ άλλων συνελήφθησαν δύο Έλληνες που φέρονται να εμπλέκονται σε αποτυχημένη βομβιστική επίθεση σε κάστρο της Σκωτίας. Οι βρετανικές Υπηρεσίες έδωσαν σχετικές πληροφορίες στις αντίστοιχες ελληνικές, για την ύπαρξη διαμερίσματος στα Εξάρχεια, όπου φέρονταν να διαμένουν άτομα που σχετίζονται με την συγκεκριμένη αναρχική οργάνωση που έχει διεθνικό χαρακτήρα και τα παρακλάδια της έχουν οργανώσει χτυπήματα, στην Λατινική Αμερική, στην Ισπανία και στην Ελλάδα.

Αναφορικά με την χώρα μας η οργάνωση που αποτελεί παρακλάδι της “ITS” και είχε εμφανιστεί ως «Εικονοκλαστική Σέχτα», είχε αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018, όπου μάλιστα είχαν τραυματιστεί ελαφρά ένας νεωκόρος και ένας αστυνομικός.

Πρόκειται για ομάδα αναρχικών που ξεκίνησε την δράση της στην Λατινική Αμερική και σταδιακά επεκτάθηκε στην Ευρώπη και η οποία είναι αντίθετη στον πολιτισμό, την τεχνολογία, την θρησκεία και την ανθρώπινη παρέμβαση.

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε ακολουθήσει μία αποτυχημένη βομβιστική επίθεση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, με τοποθέτηση βόμβας μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Για τις περιπτώσεις αυτές έγινε έφοδος στο συγκεκριμένο διαμέρισμα στα Εξάρχεια από την Αντιτρομοκρατική, το βράδυ της Τετάρτης και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που έχουν μεταφερθεί για ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Αν προκύψουν αποδείξεις που να ενοχοποιούν για τρομοκρατική δράση τα τρία νεαρά άτομα (δύο άντρες και μία γυναίκα) που βρέθηκαν στον χώρο τότε θα συλληφθούν. Μέχρι τότε δεν αντιμετωπίζουν ακόμη σχετικές κατηγορίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα