Έφοδος ΣΔΟΕ σε ενεχυροδανειστήριο για παράνομη εξαγωγή χρυσού και ασημιού

Έφοδος ΣΔΟΕ σε ενεχυροδανειστήριο για παράνομη εξαγωγή χρυσού και ασημιού

Τα 425 κιλά ασήμι, τα 7,185 κιλά χρυσού και τα μετρητά ύψους 293.435 ευρώ, κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Έλεγχο σε επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία δεν παρουσίαζε εμπορική δραστηριότητα, διενήργησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), με αφορμή απόπειρα αποστολής μεγάλης ποσότητας χρυσού και αργύρου, εκ μέρους της, στη Γερμανία, αεροπορικώς.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης διακίνησης χρυσού, ενεχυροδανειστηρίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο σε επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία δεν παρουσίαζε εμπορική δραστηριότητα.

Αφορμή για τον έλεγχο αποτέλεσε η απόπειρα αποστολής 425 κιλών αργύρου από την Ελλάδα στη Γερμανία από την ως άνω επιχείρηση, με πτήση της εταιρείας LUFTHANSA.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, ειδοποίησαν το ΣΔΟΕ να προβεί σε ελέγχους.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι άτομο, γερμανικής υπηκοότητας, που επρόκειτο να ταξιδέψει με πτήση της LUFTHANSA στη Γερμανία, κατείχε 7,185 κιλά χρυσού με φορολογικά στοιχεία της ως άνω επιχείρησης και επίσης κατείχε το χρηματικό ποσό των 293.435 ευρώ.

Τα 425 κιλά ασήμι, τα 7,185 κιλά χρυσού και τα μετρητά ύψους 293.435 ευρώ, κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγείται, με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

SHARE: