Έγκλημα στον Έβρο: Στο μικροσκόπιο κινητό που βρέθηκε δίπλα από ένα θύμα

Έγκλημα στον Έβρο: Στο μικροσκόπιο κινητό που βρέθηκε δίπλα από ένα θύμα
Περιπολικό - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Απαντήσεις για την άγρια δολοφονία των τριών γυναικών στον Έβρο αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. μέσω ενός κινητού τηλεφώνου που εντοπίστηκε δίπλα σε ένα από τα θύματα. Απαντήσεις αναμένονται για τα μαχαίρια και τα υπόλοιπα ευρήματα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η νεκροψία - νεκροτομή των τριών θυμάτων.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε δίπλα από την μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα, στο τριπλό φονικό του Έβρου, η οποία δέχτηκε και τα περισσότερα χτυπήματα με το μαχαίρι όπως όλα δείχνουν, αφού πέρα από το μοιραίο χτύπημα στον λαιμό έφερε τραύματα και στην θωρακική χώρα.

Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις μέσω του κινητού που βρέθηκε ανοιχτό μάλιστα, τουλάχιστον για την προέλευση των τριών γυναικών, την διαδρομή και τις επαφές τους, που κατά πάσα πιθανότητα ήταν η μάνα με τις δύο κόρες της, κάτι που βέβαια θα γίνει ξεκάθαρο όταν βγουν τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα που αναλύονται όπως τα δύο μαχαίρια, τα ρούχα τους, τα προσωπικά τους αντικείμενα, ίχνη από τα νύχια τους κλπ.

Υπενθυμίζεται πως τα θύματα εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης με κομμένους λαιμούς στην παρόχθια περιοχή του Πραγγίου Έβρου, από έναν αγρότη που εκείνη την στιγμή ακολουθούσε τον αγροτικό δρόμο για να φτάσει στο χωράφι του.

Ο δράστης ή οι δράστες δεν έκαναν προσπάθεια να τις κρύψουν και οι τρεις σοροί βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου. Τα δύο κοριτσάκια, το μικρότερο 12-15 ετών, το μεγαλύτερο 17-20 ετών δίπλα-δίπλα, δεμένες πισθάγκωνα, τοποθετημένες στα γόνατα να κοιτούν προς την ίδια πλευρά και με βαθιά και θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στους λαιμούς τους. Περίπου 10 μέτρα πιο μακριά βρέθηκε η άλλη γυναίκα ηλικίας έως 35 ετών, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δεμένη πισθάγκωνα με μέτωπο προς την ίδια πλευρά με τις ανήλικες και σφαγμένη με τον ίδιο τρόπο.

Οι ηλικίες τους προκύπτουν κατά προσέγγιση όπως τις είδε στο σημείο ο ιατροδικαστής, καθώς δεν έφεραν έγγραφα μαζί τους και εικάζεται πως είναι αφρασιατικής καταγωγής, είτε από την Βόρεια Αφρική είτε από την Μέση Ανατολή.

Και τα τρία θύματα φορούσαν τα ρούχα τους και δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη επίθεσης με σεξουαλικά κίνητρα, κάτι που θα γίνει ξεκάθαρο βέβαια μετά την νεκροψία-νεκροτομή, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ώρες από τον καθηγητή κ. Παυλίδη. Πρόσθετα, δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν η ληστεία, αφού το μεγαλύτερο θύμα, έφερε απείραχτα, κάποια χρυσά δαχτυλίδια και αλυσίδες στον λαιμό της.

Οι Αρχές θεωρούν ότι από τον τρόπο που βρέθηκαν οι τρεις σοροί ακολουθήθηκε ένα τελετουργικό εκτέλεσης που παραπέμπει σε μουσουλμανικού τύπου εκτελέσεις ίσως ακόμα και με εφαρμογή της Σαρία. Επίσης από την αυτοψία, ο ιατροδικαστής καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι τρεις γυναίκες ήταν νεκρές πιθανόν 3-4 ημέρες πριν ανακαλυφθούν, κάτι που επίσης θα γίνει πιο ξεκάθαρο μετά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής.

Η περιοχή αποτελεί σημείο διέλευσης μεταναστών και κυκλωμάτων διακινητών που τους εκμεταλλεύονται. Στο σημείο αυτό σημειώνεται πως στο πλήθος των διακινητών, υπάρχουν και οργανωμένα κυκλώματα που εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη και ορισμένα εξ αυτών έχει αποδειχθεί στο παρελθόν από διεθνείς διωκτικές Αρχές πως έχουν απευθείας σχέση με τον ISIS και χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές του μέσω της παράνομης διακίνησης προσφύγων και μεταναστών, από τις εμπόλεμες ζώνες στην Ευρώπη, μέσω του φιλόξενου εδάφους της Τουρκίας γι αυτές τις οργανώσεις.

Μέσα σε αυτά τα κυκλώματα λοιπόν, κανείς δεν μπορεί στη ουσία να ξέρει ποιος είναι τι και τι πεποιθήσεις και συμπεριφορές τον εκφράζουν. Κατά καιρούς, οι αστυνομικοί εντοπίζουν νεκρούς μετανάστες, από πνιγμούς, ακόμα και ως θύματα δολοφονίας, από ξυλοδαρμούς και άλλες βίαιες ενέργειες από τους διακινητές, όμως δεν έχουν εντοπίσει ξανά περιστατικό με ξεκάθαρο τελετουργικό εκτέλεσης που να παραπέμπει μάλιστα σε μουσουλμανικού τύπου εκτελέσεις.

Είναι μία υπόθεση που έχει συνταράξει για την αγριότητά της την περιοχή και οι Αρχές την ερευνούν με πολύ προσοχή και σοβαρότητα και λόγω των χαρακτηριστικών των θυμάτων αλλά κυρίως για τον τρόπο που …έχασαν την ζωή τους, αφού οι δράστες είτε ήταν διακινητές είτε βρίσκονταν στο ίδιο καραβάνι μεταναστών προφανώς είχαν ακραίες πεποιθήσεις και επέδειξαν εξίσου ακραία συμπεριφορά.

Συνήθως τα ποσά για την διακίνηση των μεταναστών προπληρώνονται στα κυκλώματα ή οι διακινούμενοι μπαίνουν σε ένα καθεστώς χρέους που καλούνται να το ξεπληρώσουν στις χώρες που θα καταλήξουν με διαρκείς «χάρες» και εργασία για το κύκλωμα.

Εφόσον λοιπόν τα οικονομικά είναι τακτοποιημένα, μία διαφωνία και ένας διαπληκτισμός των μεταναστών με τους διακινητές για μη τήρηση μέρους της συμφωνίας ακόμα και για το που θα της άφηναν θα μπορούσε να οδηγήσει τους διακινητές στο έγκλημα.

Από την φύση μάλιστα αυτού του εγκλήματος φαίνεται πόσο αδίστακτοι και απάνθρωποι είναι. Όλα αυτά ανήκουν μοιραία στην σφαίρα των σεναρίων που αναπτύσσονται για το τι μπορεί να συνέβη τελικά στις όχθες του Έβρου με αυτές τις δύστυχες γυναίκες, αλλά σίγουρα τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής θα δώσουν σαφέστερες απαντήσεις στις Αρχές τουλάχιστον για το προφίλ των δραστών.

Προφανώς, οι ελληνικές Αρχές θα αναζητήσουν συνεργασία με την αντίπερα όχθη του ποταμού για να μάθουν όσα περισσότερα γίνεται, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να περιμένει πολλά από τις Αρχές μίας χώρας που προκαλεί, ανέχεται και εκμεταλλεύεται το μεταναστευτικό πρόβλημα στον βαθμό που το κάνει η Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα