Εισαγγελική πρόταση για έκδοση κι άλλου συνεργάτη Βγενόπουλου στην Κύπρο

Εισαγγελική πρόταση για έκδοση κι άλλου συνεργάτη Βγενόπουλου στην Κύπρο
???? ?? ?????? q??,???????21 ??09 (EUROKINISSI / ??KU ?? Eurokinissi

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου  ο αντεισαγγελέας εισηγήθηκε να εκδοθεί στην Κύπρο ο Μάρκος Φόρος,  σγια την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας

Την έκδοση και του δεύτερου συνεργάτη του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου στην Κύπρο, εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Αθ, Ακριτίδης κατά την συζήτηση της σχετικής έφεσης.

Συγκεκριμένα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να εκδοθεί ο Μάρκος Φόρος για ένα από τα τέσσερα αδικήματα που του αποδίδουν οι κυπριακές αρχές για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, ακολουθώντας τη σχετική εισήγηση που έχει ήδη εκφωνηθεί για τον Ευθ. Μπουλούτα μόλις χθες. Σύμφωνα με τον κ. Ακριτίδη, μόνο η κατηγορία της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών, είναι αξιόποινη τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Σε βάρος του Μάρκου Φόρου, στέλεχος του τραπεζικού ιδρύματος, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της χειραγώγησης της αγοράς, της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της παρουσίαση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της Τράπεζας και της τήρηση ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα