Έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο αρχιφύλακα

Έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο αρχιφύλακα

Στόχος κακοποιών αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού. Οι άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει την αυτοσχέδια βόμβα στον αριστερό μπροστινό τροχό του αυτοκινήτου του, που ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας στο Αιγάλεω

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 3 τα ξημερώματα από την δυνατή έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πυλωτή πολυκατοικίας, όπου διαμένει ένας αρχιφύλακας.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο μασούρια δυναμίτη, στον αριστερό μπροστινό τροχό του αυτοκινήτου και από την έκρηξη το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας πετάχτηκαν στο πόδι… Ευτυχώς δεν προκλήθηκε κανείς τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Στο σημείο σύντομα έφτασαν περιπολικά που απέκλεισαν τον χώρο και κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συνέλεξαν τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού για περαιτέρω ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Αστυνομία εκτιμούν ότι ενδεχομένως πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης και «προειδοποίησης» από ποινικούς των Φυλακών Κορυδαλλού που για κάποιο λόγο έχουν ενοχληθεί με τον αρχιφύλακα.

Τις έρευνες στην παρούσα φάση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, ωστόσο επειδή τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στην παρούσα φάση, ενδεχομένως να αναλάβει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς στις φυλακές Κορυδαλλού δεν κρατούνται μόνοι ποινικοί αλλά και αρκετά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Τέλος, με αφορμή την εν λόγω βομβιστική επίθεση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η νομιμότητα και η ισονομία στις φυλακές είναι αδιαπραγμάτευτες. Οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι έχουν μαζί τους την πολιτεία και την κοινωνία στο σύνολό τους. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει για το σημαντικό έργο τους και θα τους προσφέρει κάθε συνδρομή, προστασία και εγγύηση. Οι προσπάθειες για φυλακές με ασφάλεια, και νομιμότητα, με ανθρωπισμό και στόχο την επανένταξη θα συνεχιστούν. Κάθε απόπειρα εκφοβισμού θα πέσει στο κενό».

Ένωση Σωφρονιστικών Υπάλληλων: Δεν θα υποκύψουμε σε οποιαδήποτε μορφή απειλών ή βίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Σωφρονιστικών Υπάλληλων σημειώνοντας ότι μετατρέπονται σε θύματα λόγω της απώλειας ελέγχου και νομιμότητας σε ορισμένες φυλακές. Μάλιστα επισημαίνουν πως η βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης έρχεται σε συνέχεια ανεξιχνίαστης υπόθεσης ελπίζοντας να διαλευκανθεί άμεσα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στις φυλακές στοχοποιούμαστε και γινόμαστε το θύμα εξαιτίας της αλόγιστης βίας και της απώλειας ελέγχου και νομιμότητας σε ορισμένες φυλακές.

Σήμερα 11 Οκτωβρίου 2016 άλλο ένα περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην μακρά λίστα των βίαιων περιστατικών, επιθέσεων, «φιλικών προειδοποιήσεων» και απειλών που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά οι εργαζόμενοι μέσα στις φυλακές Και αυτό το περιστατικό αποτελεί μια ακόμα απάντηση σε αυτούς που αναζητούν μητρώα και στατιστικά στοιχεία της βίας εναντίων συναδέλφων αλλά και μεταξύ των κρατουμένων.

Καταδικάζουμε την χθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο του αρχιφύλακα του ΚΚ Κορυδαλλού. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον ίδιο και στην οικογένεια του και δηλώνουμε άλλη μια φορά ότι κάνοντας ευσυνείδητα το καθήκον μας δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε πρόκειται να  υποκύψουμε σε οποιαδήποτε μορφή απειλών ή βίας από όπου και αν προέρχονται.

Ο συνάδελφος αρχιφύλακας είχε και κατά το παρελθόν πέσει θύμα βίας όταν άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν προσερχόμενος στην υπηρεσία. Δυστυχώς η υπόθεση αυτή δεν εξιχνιάστηκε και οι θύτες παραμένουν άγνωστοι. Τουλάχιστον αυτή τη φορά ζητάμε και ελπίζουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Ίσως τότε δοθεί απάντηση και στο βασανιστικό για όλους ερώτημα, γιατί συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.

SHARE:

24Media Network