Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Κλεμμένο πριν έναν μήνα το αυτοκίνητο που εξετάζουν οι Αρχές

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Κλεμμένο πριν έναν μήνα το αυτοκίνητο που εξετάζουν οι Αρχές
Καμμένο βρέθηκε το αυτοκίνητο που πιθανόν χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης στον ΣΚΑΪ Eurokinissi

Είχε κλαπεί στις 18 Νοεμβρίου από την περιοχή της Νέας Ιωνίας και βρέθηκε στις δύο τα ξημερώματα της Δευτέρας καμένο στα Πετράλωνα, με παραποιημένες πινακίδες. Εκτιμάται πως ήταν το όχημα διαφυγής των δραστών.

Κλεμμένο από την περιοχή της Νέας Ιωνίας πριν έναν μήνα και συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου, ήταν το αυτοκίνητο που πιθανόν χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για την διαφυγή τους.

Το αυτοκίνητο αυτό βρέθηκε καμένο επί της οδού Ανθίου 7, στα Πετράλωνα, στις δύο τα ξημερώματα της Δευτέρας, μόλις 10 λεπτά μετά τα δύο απανωτά προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστων για την τοποθέτηση της βόμβας έξω από το ΣΚΑΪ, που έδιναν χρονικό όριο 45 λεπτών για την έκρηξη.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως το όχημα σχετίζεται με το περιστατικό και γι αυτό έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για λεπτομερή ανάλυση.

Το ίδιο λεπτομερής ανάλυση γίνεται στα υλικά των κλειστών κυκλωμάτων που επεξεργάζονται για δουν οι αστυνομικοί, προσπαθώντας να εντοπίσουν εικόνες που θα τους βοηθήσουν.

Φαίνεται να έχουν καταγραφεί οι κινήσεις ενός αυτοκινήτου και ίσως μίας μοτοσικλέτας, ωστόσο η συχνότητα στην κυκλοφορία της παλιάς παραλιακής και η δενδροστοιχία που παρεμβάλλεται δυσκολεύουν αρκετά την έρευνα.

Οι δράστες με κάλυψη την δενδροστοιχία αυτή τοποθέτησαν τον σάκο με την βόμβα δίπλα στο στηθαίο και αποχώρησαν. Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και πέρα από τις φθορές που προκλήθηκαν τα πιο μικρά θραύσματα της βόμβας βρέθηκαν πάνω από την γέφυρα του ΣΕΦ, κάτι αρκετά ενδεικτικό για την πλήρη διάλυση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα