Ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Πλήρωσε πρόστιμο 1,8 εκατ. ευρώ

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΥΦΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ» Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ).ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ACTOR (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)
ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΥΦΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ» Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ).ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ACTOR (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τι υποστήριξε ο ΔΣ της Ελλακτωρ, Λεωνίδας Μπόμπολας ενώπιον του εισαγγελέα. Τι επεσήμαναν στον επιχειρηματία οι εισαγγελείς

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την καταβολή του προστίμου ο ΔΣ Της Ελλακτωρ Λεωνίδας Μπόμπολας, ο οποίος συνελήφθη για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς στο τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC εντοπίστηκαν σε πρώτη φάση 1.964.000 ευρώ. Ο Λ. Μπόμπολας παραμένει ακόμη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μέχρι αυτή την ώρα.

Από τον οικονομικό εισαγγελέα καταλογίστηκε στον επιχειρηματία ποσό φοροδιαφυγής για την επίμαχη κατάθεση ύψους 1.860.000 ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις.

Για την υπόθεση διενεργείτο προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και δόθηκε εντολή για την σύλληψη του για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Λ. Μπόμπολας προσερχόμενος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, ζήτησε προθεσμία προκειμένου να καταβάλει το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ μέχρι τις 2:00 μεσημέρι.

Το αίτημα έγινε δεκτό καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- το ζητούμενο για τις εισαγγελικές πηγές είναι να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία. Έτσι τα χρήματα κατατέθηκαν και η υπόθεση δεν αποκλείεται να μπει στο αρχείο, χωρίς να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Ο κ. Μπόμπολας, γνώριζε ότι έληγε τέλη Απριλίου και βρισκόταν σε διαβουλεύσεις για το αν θα έδινε τα χρήματα. Είχε ενημερωθεί από χθες από τους δικηγόρους του ότι επίκειται σύλληψή του και γι' αυτό προσήλθε οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα το πρωί της Τετάρτης.

SHARE:

24Media Network