Ελεύθερος ο Π. Ευσταθίου, παρά το ότι ομολόγησε ότι έδωσε μίζες. Εγγύηση 500.000€

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ--ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ  ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ--ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Το δικαστικό συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα, απελευθερώνοντας τον Πάνο Ευσταθίου. Ποιοι όροι επιβλήθηκαν. Τι αποκάλυψε στην απολογία του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφήνεται ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Παρασκευή, κλήθηκε να αποφανθεί για τη διαφωνία ως προς την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου, εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας, που προέκυψε το βράδυ της Παρασκευής ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών τάχθηκε υπέρ της άποψης του εισαγγελέα που είχε γνωμοδοτήσει να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Με το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επιβάλλει στον Π. Ευσταθίου χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Το βράδυ της Πέμπτης μετά τη Μαραθώνια απολογία του, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ασθενοφόρο έσπευσε στα δικαστήρια Ευελπίδων και τον μετέφερε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο κ. Ευσταθίου κατονόμασε δέκα πρόσωπα, που έλαβαν μίζα από τον ίδιο, χωρίς όμως να κάνει αναφορά σε πολιτικούς, παρά τις πιέσεις του ανακριτή.

Μέτα την αδιαθεσία Ευστάθιου επικράτησε ένταση, με τον δικηγόρο του, κ. Δημητρακόπουλο, να κατηγορεί τον ανακριτή για αναλγησία, λέγοντας ότι ο πελάτης του έχει καρκίνο.

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Ανακριτής και συνήγορος είχαν τον ακόλουθο έντονο διάλογο μεταξύ τους:

Δημητρακόπουλος: Άμα πεθάνει ο άνθρωπος απόψε θα έχετε τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Μαλλής: Μη με απειλείτε

Δημητρακόπουλος: Δεν σας απειλώ

Δημητρακόπουλος: Να σέβεστε τη Δικαιοσύνη

Μαλλής: Εγώ τη σέβομαι περισσότερο από εσάς

Δημητρακόπουλος: Μόνο κακία έχετε

Μαλλής: Να τα γράψετε στην προσφυγή σας

Δημητρακόπουλος: 83 ετών και τον θεωρείτε ύποπτο φυγής; Τέσσερις μήνες γιατί δεν έφυγε;

Μαλλής: Αφήστε κύριε, δεν θα κάνετε εσείς ανάκριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα για την προφυλάκιση Ευσταθίου

SHARE:

24Media Network