Ποινή 50 ετών σε Ρούπα, Μαζιώτη και Γουρνά για τον Επαναστατικό Αγώνα

5-10-2011-Ξεκινά σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΡΟΥΠΑ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
5-10-2011-Ξεκινά σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΡΟΥΠΑ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ένοχοι κρίθηκαν πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Ποιες οι ποινές τους

Ένοχοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο πέντε από τους οκτώ κατηγορουμένους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστα Γουρνά για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε όλα τα χτυπήματα αυτής, ενώ οι Χριστόφορος Κορτέσης και Ευάγγελος Σταθόπουλος κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της συμμετοχής.

Αθώα κρίθηκε η σύζυγος του Κώστα Γουρνά, Μαρία Μπεραχά, ενώ αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Κώστας Κάτσενος και Σαράντος Νικητόπουλος.

Οι Μαζιώτης και Ρούπα καταδικάστηκαν ερήμην, καθώς μετά την παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής τους κράτησης, παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί και από πέρυσι το καλοκαίρι φυγοδικούν.

Συγκεκριμένα, ποινή 50 ετών και 6 μηνών από την οποία εκτίουν τα 25 χρόνια της ποινής επιβλήθηκε στους Κωνσταντίνο Γουρνά και Παναγιώτα Ρούπα για τα αδικήματα της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, απλή συνέργεια σε εκρήξεις κατά συρροή, απλή συνέργεια σε τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, απλή συνέργεια σε διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας, προμήθεια και κατοχή όπλων και εκρηκτικών και χρήση πλαστού εγγράφου.

Στον Ν. Μαζιώτη επιβλήθηκε η ίδια ποινή, καθώς κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα με εξαίρεση τη χρήση πλαστού εγγράφου.

Οι τρεις προαναφερθέντες απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της διεύθυνσης της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στον Βαγγέλη Σταθόπουλο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και παράνομη χρήση ασυρμάτου.

Στον Χριστόφορο Κορτέση επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

SHARE:

24Media Network