Εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων

Εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου και πλήθος πλαστών εγγράφων

Εντοπίσθηκε στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν, τρεις αλλοδαποί εκ των οποίων δύο Πακιστανοί ηλικίας 39 και 44 ετών και ένας 30χρονος Ιρανός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διευκόλυνση εισόδου-εξόδου στη χώρα μας προσώπων τρίτων χωρών καθώς και για κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων.

Ειδικότερα, ύστερα από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης για υπόθεση διακίνησης πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκε ο 30χρονος Ιρανός στην Κυψέλη να παραδίδει σε 30χρονο Πακιστανό, υπάλληλο καταστήματος ταχυμεταφοράς χρημάτων και δεμάτων, τρία πλαστά δελτία ταυτότητας Ισπανίας. Εντός του καταστήματος βρέθηκαν επτά επιπλέον πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Αμέσως συνελήφθησαν, ενώ παράλληλα συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 30χρονος πλαστογραφούσε ταξιδιωτικά και κάθε είδους νομιμοποιητικά για την παραμονή στη χώρα μας έγγραφα, τα οποία πωλούσε στους ενδιαφερόμενους εντός καταστημάτων της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, έναντι χρηματικού ποσού ύψους από 500 έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με το είδος και την φερόμενη ως χώρα έκδοσης.

Για το σκοπό αυτό είχε εγκαταστήσει στην οικία του στην Κυψέλη, ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο εκτυπωτές, έναν σαρωτή, έναν θερμοκολλητή, δύο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, πλήθος λευκών πλαστικών καρτών και κατάλληλων εργαλείων.

Από την έρευνα σε οικία και στο κατάστημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 18 διαβατήρια διαφόρων χωρών
  • 28 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών
  • 31 αρχικές σελίδες διαβατηρίων με στοιχεία κατόχων
  • Δύο άδειες ικανότητας οδήγησης
  • Δύο δελτία αιτήσαντος πολιτικού ασύλου
  • Μία φορητή συσκευή αποθήκευσης ( USB )
  • Επτά κινητά τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των 2.380 ευρώ

Από τον έλεγχο στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, προέκυψε ότι από τα κατασχεθέντα, 13 δελτία ταυτότητας και 4 διαβατήρια ήταν καταχωρημένα ως κλαπέντα-απολεσθέντα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα παράνομης διακίνησης μεταναστών από και προς τη χώρα μας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network