Εντυπωσιακή απόπειρα 'ριφιφί' σε κοσμηματοπωλείο στην Βέροια

Εντυπωσιακή απόπειρα 'ριφιφί' σε κοσμηματοπωλείο στην Βέροια

Συνελήφθησαν 2 άτομα στη Βέροια τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο με τη μέθοδο του 'ριφιφί'

Απετράπη διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στη Βέροια με τη μέθοδο του «ριφιφί» και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 2 άτομα, μετά από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας.

Πρόκειται για έναν 38χρονο Αλβανό και έναν 62χρονο Τούρκο, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνεται και ο 35χρονος Αλβανός συνεργός τους, ο οποίος αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

ADVERTISING

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα στην πόλη της Βέροιας, οι τρεις άντρες ενεργώντας από κοινού, αρχικά παραβίασαν συρμάτινη περίφραξη αυλής μονοκατοικίας και κατάφεραν να προσεγγίσουν τον εξωτερικό τοίχο στο πίσω μέρος του κοσμηματοπωλείου. Στη συνέχεια, με ειδικά εργαλεία επιχείρησαν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο, με σκοπό να καταφέρουν να μπουν στο κοσμηματοπωλείο.

Εντυπωσιακή απόπειρα 'ριφιφί' σε κοσμηματοπωλείο στην Βέροια


Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους και να συλληφθούν τα 2 άτομα, ενώ ο τρίτος συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, διέφυγε και αναζητείται.

Στο σημείο της διάρρηξης, όπου διαπιστώθηκε μερική ρωγμή στον τοίχο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία επαγγελματική πρέσα και δύο σακίδια που περιείχαν ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία και εξαρτήματα, γάντια και κουκούλα, ενώ από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν γάντια, φακός, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Εντυπωσιακή απόπειρα 'ριφιφί' σε κοσμηματοπωλείο στην Βέροια


Σημειώνεται ότι σε βάρος του 62χρονου και του 35χρονου, έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και άλλοι περιοριστικοί όροι, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας που διενεργεί την προανάκριση, ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

24Media Network