Έως και 13 συλλήψεις για πλιάτσικο στους πλημμυροπαθείς σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Έως και 13 συλλήψεις για πλιάτσικο στους πλημμυροπαθείς σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στην πλειονότητά του οι δράστες είναι Ρομά, Ρωσοπόντιοι και Αλβανοί που συνελήφθησαν την στιγμή που ρήμαζαν ότι είχε μείνει όρθιο από την περιουσία των πλημμυροπαθών

Τις 13 έφτασαν οι συλλήψεις επιτήδειων που κάνουν πλιάτσικο σε βάρος των πλημμυροπαθών της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη κλοπών στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Αστυνομία:

– Απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης, την ημέρα δηλαδή της πλημμύρας στις 15 Νοεμβρίου, συνελήφθη από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Μάνδρας, ένας 24χρονος Αλβανός, ο οποίος νωρίτερα μαζί με συνεργό του που αναζητείται, είχε εισέλθει στο Ταχυδρομείο Μάνδρας, από σημείο του οποίου ο υαλοπίνακας είχε καταστραφεί από την πλημμύρα, με σκοπό την κλοπή.

– Πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης 16 Νοεμβρίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τέσσερις Ρομά ηλικίας 29, 32, 38 και 41 ετών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν μεταβεί στις εγκαταστάσεις εταιρείας στη Μάνδρα και εκμεταλλευόμενοι τις εκτεταμένες καταστροφές που είχαν προξενηθεί στην περιοχή, αφαίρεσαν εξοπλισμό (ψυγεία, παλέτες κλπ).

– Μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., δύο Ρομά ηλικίας 27 και 51 ετών, διότι κατελήφθησαν να αφαιρούν αντικείμενα από σπίτια στη Νέα Πέραμο, που είχαν υποστεί ζημιές από την πλημμύρα.

– Απογευματινές ώρες Κυριακής 19 Νοεμβρίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στη Μάνδρα, τρεις ανήλικοι Ρομά, την στιγμή που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί στο σημείο από την πλημμύρα.

– Απογευματινές ώρες επίσης της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 18χρονος Ρομά την στιγμή που αφαιρούσε αντικείμενα από ισόγεια οικία στη Μάνδρα, που είχε υποστεί ζημιές από την πλημμύρα και τα τοποθετούσε σε φορτηγό, έμφορτο με σιδερένια αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές.

– Απογευματινές ώρες της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δύο ομογενείς από το Καζακστάν, ηλικίας 34 και 46 ετών, την στιγμή που αποσυναρμολογούσαν και επιχειρούσαν να αφαιρέσουν εξαρτήματα ακινητοποιημένου οχήματος, στο ρέμα του Σαρανταπόταμου στη Μάνδρα, το οποίο είχε παρασυρθεί από τον χείμαρρο. Στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται, ότι συνεχίζεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η διάθεση ενισχυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μάνδρας – Νέας Περάμου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά 249 αστυνομικοί, που στελεχώνουν τρεις Ο.Π.Κ.Ε., 85 εποχούμενες και πεζές περιπολίες και έξι Ομάδες ΔΙΑΣ.

Συνολικά από τις 16 Νοεμβρίου έχουν διατεθεί 1.421 αστυνομικοί με ανάλογο αριθμό μέσων. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα το Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφάλειας Μάνδρας λειτουργεί με αυξημένο προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες στην έκδοση Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών γνωρίζεται ότι λειτουργούν στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας-Ειδυλλίας η τηλεφωνική γραμμή 2131521657 και στο Τμήμα Ασφαλείας Μάνδρας-Ειδυλλίας η τηλεφωνική γραμμή 2131521592.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα