Επίθεση με βιτριόλι: Για περίπου έναν χρόνο παρακολουθούσε την Ιωάννα η 35χρονη

Επίθεση με βιτριόλι: Για περίπου έναν χρόνο  παρακολουθούσε την Ιωάννα η 35χρονη
Η 35χρονη η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι Eurokinissi

Φωτογραφίες νύχτα από την είσοδο του σπιτιού του θύματος και στενή παρακολούθηση με GPS tracker επί σειρά μηνών.

Δεν έχει προηγούμενο στα αστυνομικά χρονικά η επιμονή, η εμμονή και η μεθοδολογία που ακολούθησε για περίπου έναν χρόνο η 35χρονη «βιτριολίστρια», στοχοποιώντας την 34χρονη Ιωάννα, ουσιαστικά δίχως κανέναν λόγο, μόνο και μόνο επειδή της έστειλε κάποια μηνύματα στο Facebook ο άνθρωπος με τον οποίο διατηρούσε ελεύθερη σχέση και στα οποία το θύμα ούτε καν ανταποκρίθηκε…



Η 35χρονη είχε αποκτήσει τέτοια εμμονή με την Ιωάννα που είχε φροντίσει είτε ή ίδια είτε μέσω τρίτου και αυτό είναι υπό διερεύνηση, να προμηθευτεί και να τοποθετήσει πομπό εντοπισμού (GPS tracker) επί σειρά μηνών, στο αυτοκίνητο του θύματος και να την παρακολουθεί που πηγαίνει, με εφαρμογή που είχε στο κινητό της, η οποία και βρέθηκε από την Αστυνομία. Βεβαίως δεν βρέθηκε ο πομπός στο αυτοκίνητο του θύματος κάτι που σημαίνει ότι είχε φροντίσει να αφαιρεθεί πριν την επίθεση.

Εξίσου ανατριχίλα προκάλεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, τα ευρήματα με νυχτερινές φωτογραφίες της εισόδου της πολυκατοικίας που έμενε το θύμα και μάλιστα από πέρυσι το καλοκαίρι.

Υπάρχουν εκτιμήσεις λόγω αστρολογικών αναφορών και κάποιων σημειώσεων ότι ενδεχομένως να είχε απευθυνθεί η 35χρονη ακόμα και σε χαρτομάντη, κάτι που δείχνει ακόμα περισσότερο το μέγεθος της εμμονής της για την ύπαρξη τυχόν άλλων γυναικών στην ζωή του συντρόφου της, για τον οποίο μόνο εκείνη πίστευε ότι είχε προοπτική η σχέση τους.


Οι σημειώσεις αυτές που βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατοχή της δράστιδος και τις αναλύουν δεν φαίνεται να έχουν συνοχή μεταξύ τους και είναι περισσότερο ασυνάρτητα λόγια, ωστόσο έχουν αναφορές όχι ονομαστικές αλλά σε γυναίκες που ενδεχομένως ζήλευε η κατηγορούμενη με κίνητρα που η ίδια «ύφαινε» στο μυαλό της.

Πέρα από τους προβληματισμούς που έγραφε για το παρόν και το μέλλον της που η ίδια πίστευε ότι είχε με τον περιστασιακό σύντροφό της, «έβλεπε» αντίζηλους που τις κατέγραφε στις σημειώσεις της, όχι όμως ονομαστικά. Πέρα από την ξανθιά γυναίκα, έχει κάνει αναφορά και σε μια μελαχρινή.

Κατόπιν όλων αυτών, αν και δεν υπάρχουν ακράδαντες αποδείξεις, μοιραία οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα η 35χρονη, ειδικά μετά την πρώτη της επίθεση να αποκτούσε την αναγκαία αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει παρόμοιες επιθέσεις και σε βάρος άλλων ατόμων που «έβλεπε» ατεκμηρίωτα ως ερωτικές αντιζήλους.

Το γεγονός ότι συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή της την περούκα που χρησιμοποίησε στην επίθεση και την επίμαχη τηλεκάρτα με την οποία προχώρησε στην παραγγελία του ταξί, σύμφωνα με τους ψυχολόγους της Αστυνομίας, δείχνει ότι τα είχε μαζί της εν είδει τροπαίου που της προσέδιδε αυτοπεποίθηση για την επιτυχή επίθεσή της και παρότι υπήρχαν πλήθος δημοσιευμάτων που λογικά θα έπρεπε να την προβληματίσουν, δεν φρόντισε να ξεφορτωθεί τα τεκμήρια αυτά που κυριολεκτικά την «καίνε».

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί το πώς και πότε προμηθεύτηκε το βιτριόλι, οι Αρχές όμως έχουν σαφή εικόνα για το πότε προμηθεύτηκε την περούκα, κάτι που συνέβη με διαδικτυακή αναζήτηση στις 8 Μαΐου, ημερομηνία που φαίνεται να έχουν αρχίσει οι τελικές προπαρασκευαστικές ενέργειές της για την επίθεση.

Πλέον, οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν ίχνη από βιτριόλι στα ρούχα και την τσάντα της, καθώς επίσης την πλήρη ανάλυση του ηλεκτρονικού της υπολογιστή και του κινητού της τηλεφώνου, ώστε τα αποτελέσματα να προωθηθούν στον Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα