Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη είχε στο στόχαστρο και άλλες ερωτικές αντιζήλους

Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη είχε στο στόχαστρο και άλλες ερωτικές αντιζήλους
Η 35χρονη η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα Eurokinissi

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να χτυπούσε ξανά η 35χρονη-Αρνήθηκε να απολογηθεί και προφυλακίστηκε

Εντελώς ασυνάρτητες και χωρίς μία συνέχεια οι ιδιόχειρες σημειώσεις της 35χρονης κατηγορούμενης που συνελήφθη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Οι σημειώσεις αυτές που βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατοχή της δράστιδος και τις αναλύουν δεν φαίνεται να έχουν συνοχή μεταξύ τους και είναι περισσότερο ασυνάρτητα λόγια, ωστόσο έχουν αναφορές όχι ονομαστικές αλλά σε γυναίκες που ενδεχομένως ζήλευε η κατηγορούμενη με κίνητρα που η ίδια «ύφαινε» στο μυαλό της.

Πέρα από τους προβληματισμούς που έγραφε για το παρόν και το μέλλον της που η ίδια πίστευε ότι είχε με τον περιστασιακό σύντροφό της, «έβλεπε» αντίζηλους που τις κατέγραφε στις σημειώσεις της, όχι όμως ονομαστικά. Πέρα από την ξανθιά γυναίκα, έχει κάνει αναφορά και σε μια μελαχρινή από τον εργασιακό της χώρο.

Κατόπιν όλων αυτών, αν και δεν υπάρχουν ακράδαντες αποδείξεις, μοιραία οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα η 35χρονη, ειδικά μετά την πρώτη της επίθεση να αποκτούσε την αναγκαία αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει παρόμοιες επιθέσεις και σε βάρος άλλων ατόμων που «έβλεπε» ατεκμηρίωτα ως ερωτικές αντιζήλους.

Το γεγονός ότι συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή της την περούκα που χρησιμοποίησε στην επίθεση και την επίμαχη τηλεκάρτα με την οποία προχώρησε στην παραγγελία του ταξί, σύμφωνα με τους ψυχολόγους της Αστυνομίας, δείχνει ότι τα είχε μαζί της εν είδει τροπαίου που της προσέδιδε αυτοπεποίθηση για την επιτυχή επίθεσή της και παρότι υπήρχαν πλήθος δημοσιευμάτων που λογικά θα έπρεπε να την προβληματίσουν, δεν φρόντισε να ξεφορτωθεί τα τεκμήρια αυτά που κυριολεκτικά την «έκαιγαν».

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί το πώς και πότε προμηθεύτηκε το βιτριόλι, οι Αρχές όμως έχουν σαφή εικόνα για το πότε προμηθεύτηκε την περούκα, κάτι που συνέβη με διαδικτυακή αναζήτηση στις 8 Μαΐου, ημερομηνία που φαίνεται να έχουν αρχίσει οι τελικές προπαρασκευαστικές ενέργειές της για την επίθεση.

Αναφορικά με το βιτριόλι, υπάρχει η κατάθεση μίας γυναίκας στις Αρχές, ότι στις 18 Μαΐου είδε στην Καλλιθέα μία γυναίκα με προσομοιάζουσα περιγραφή να ζητάει από φυτώριο στην Καλλιθέα και σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Ιωάννας, να αγοράσει βιτριόλι, ωστόσο επειδή δεν υπάρχει κάμερα για να αναγνωριστεί η συγκεκριμένη γυναίκα πέραν πάσης αμφιβολίας, οι Αρχές κρατούν τις επιφυλάξεις τους ως προς την συγκεκριμένη μαρτυρία, θεωρώντας άλλωστε πιο πιθανό η προμήθεια του καυστικού υγρού να έγινε προγενέστερα.

Σημειώνεται ότι η 35χρονη ενώ ανέμενε να προσαχθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση της δίωξης σε βάρος της, γύρισε σε μία γυναίκα αστυνομικό και της είπε «εγώ το έκανα», όμως μετά το πήρε πίσω και μάλιστα άφησε στην αστυνομικό να εννοηθεί ότι ίσως και να κάνει κακό στον εαυτό της, γι’ αυτό και παρακολουθείται διαρκώς στο κρατητήριο.

Καθώς δεν υπήρχε χρόνος για συμπληρωματική αναφορά δεν έχει καταγραφεί στην δικογραφία αυτή η αναφορά της. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθεί για τις πράξεις της, έκανε χρήση όμως του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 35χρονη προφυλακίστηκε, γενικά πάντως έχει δείξει πως ούτε με τον δικηγόρο της είναι συνεργάσιμη, ενώ έχει κλειστεί πολύ στον εαυτό της και δεν τρέφεται ικανοποιητικά από την σύλληψή της και μετά.

Πλέον, οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν ίχνη από βιτριόλι στα ρούχα και την τσάντα της, καθώς επίσης την ανάλυση του ηλεκτρονικού της υπολογιστή και του κινητού της τηλεφώνου.

Αναφορικά με το τελευταίο, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την σχετική σάρωση, σε όλες τις κρίσιμες φάσεις των προπαρασκευαστικών ενεργειών της και της επίθεσης είχε φροντίσει να είχε κλειστό το κινητό της τηλέφωνο.

Ωστόσο, το πρώτο στίγμα που έλαβαν οι Αρχές ήταν την παραμονή της επίθεσης όπου ουσιαστικά αποπειράθηκε να επιτεθεί για πρώτη φορά στην Ιωάννα, περίπου στις 11 το πρωί της 19ης Μαΐου, όταν τελικά επέστρεψε πίσω στην εργασία της, άνοιξε το κινητό της και υπέβαλε αίτημα για χορήγηση άδειας για την επόμενη ημέρα που τελικά έγινε η επίθεση σε βάρος της Ιωάννας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές αν και κατάφεραν αυτό περίτεχνα να το κρύψουν, είχαν καταφέρει να ταυτοποιήσουν την δράστιδα 2-3 ημέρες πριν του Αγίου Πνεύματος, τόσο από τις εικόνες των κλειστών κυκλωμάτων από την Αγία Ελεούσα και την Λ. Συγγρού όσο και από την σάρωση της τηλεκάρτας από την οποία είχαν προκύψει οι τηλεφωνικές της κλήσεις προς την εταιρεία ραδιοταξί το βράδυ της προπαραμονής της επίθεσης ή της παραμονής της πρώτης απόπειρας από κοντινό τηλεφωνικό θάλαμο με τα γραφεία της εταιρείας της στην οδό Ακαδημίας, απ’ όπου όμως δεν είχαν εικόνα οι Αρχές γιατί ένα φορτηγό έκλεισε την οπτική γωνία της κάμερας και την επομένη από την Λ. Συγγρού που κάλεσε για επιβεβαίωση την ίδια εταιρεία ραδιοταξί και την οδηγό.

Σε προγενέστερο χρόνο είχε καλέσει έναν άντρα από το Μπαγκλαντές για άσχετο λόγο, ο οποίος εντοπίστηκε και καθώς τον είχε καλέσει και από το κινητό της τηλέφωνο, πλέον οι Αρχές είχαν και το τηλέφωνό της, άρα ο εντοπισμός της ήταν θέμα χρόνου. Μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει να είχε μοιραστεί όσα σκεφτόταν και έπραττε με κανέναν, όμως μετά την επίθεση, έδειχνε στον περίγυρό της να κλείνεται όλο και περισσότερο αν και έκανε προσπάθειες να δείχνει όσο γινόταν φυσιολογική.

Πρόσθετα, φαίνεται να βρέθηκαν κάποια στίγματα της Ιωάννας σε εφαρμογή εντοπισμού που είχε στο κινητό της η δράστιδα καθώς φαίνεται είχε τοποθετήσει πομπό παρακολούθησης στο αυτοκίνητο του θύματος. Επίσης, βρέθηκαν φωτογραφίες παρακολούθησης στο κινητό της από την οικία του θύματος ακόμα και από πέρυσι το καλοκαίρι.

Πρόκειται για μία υπόθεση που η Αστυνομία θεωρεί ως απόλυτα «δεμένη» από στοιχεία. Αφήνει όμως αυτά τα τεράστια αναπάντητα ερωτηματικά πίσω της, που δεν μπορούν να εξηγηθούν με λογική.

Το πως έφτασε δηλαδή, να καταστρέψει τη ζωή μίας άλλης νέας γυναίκας αλλά και την δική της, ουσιαστικά από μία ανεδαφική εμμονή που έθρεψε στο μυαλό της, που πυροδοτήθηκε από τον ατελέσφορο έρωτά της για τον άντρα με τον οποίο είχε συνάψει στην πραγματικότητα μία ελεύθερη σχέση, όπως ο ίδιος είχε αναφέρει στην δική του κατάθεση και παντού γύρω της έβλεπε «ερωτικές αντιζήλους» που εμπόδιζαν τον μέλλον, το οποίο μόνο εκείνη πίστευε ότι είχε με αυτόν τον άντρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα