Επίθεση με βιτριόλι: Οι καταθέσεις, η αντίδραση της Ιωάννας και το χρονικό

Επίθεση με βιτριόλι: Οι καταθέσεις, η αντίδραση της Ιωάννας και το χρονικό
Επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του Διαβιβαστικού της Αστυνομίας. Η κατάθεση της γυναίκας οδηγού ταξί, η συγκλονιστική μαρτυρία του θύματος και η συνομιλία στο Facebook.

Πλήρης καταγραφή των κινήσεων της 35χρονης κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι,περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, στο οποίο η δράστιδα, που κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση φαίνεται να λαμβάνει σειρά μέτρων ώστε να καλύψει τα ίχνη της.

Όπως προκύπτει από τις 34 σελίδες του διαβιβαστικού σημαντική για την εξιχνίαση της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής η λεπτομερής κατάθεση γυναίκας οδηγού ταξί που μετέφερε την δράστιδα στο σημείο της επίθεσης δύο φορές.

Η κατάθεση της οδηγού ταξί

Σύμφωνα με την κατάθεση της οδηγού ταξί που κλήθηκε να εξυπηρετήσει την 35χρονη το κρίσιμο διήμερο την προηγουμένη της επίθεσης, το πρωί ειδοποιήθηκε από το κέντρο της για να παραλάβει μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα, την οποία χρειάστηκε να περιμένει, καθώς είχε τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειαζόταν ένα ταξί να την περιμένει από κάτω.


Στην κατάθεση της δίνει λεπτομέρειες για την εμφάνισή της, την ψυχική της κατάσταση, τη διαδρομή που ακολούθησαν και τις κινήσεις της πριν από την επίθεση.

Η επικοινωνία στο Facebook

Τον Νοέμβριο του 2018, η Ιωάννα και η 35χρονη είχαν την πρώτη τους επαφή στο Facebook. Η κατηγορούμενη ξεκινά να κάνει like σε φωτογραφίες της Ιωάννας, αρχίζει να τη γνωρίζει και έχουν κοινές παρέες. Ξαδέρφη, μάλιστα, της 35χρονης έχει εξαιρετική σχέση με στενό συγγενή της Ιωάννας.


Η επικοινωνία μεταξύ θύτη και θύματος

35χρονη: Γειά σου είμαι η E. Θέλω να σε ρωτήσω, τρέχει κάτι με τον Ν. ;

Ιωάννα: Όχι βέβαια… Μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα.

35χρονη: Εντάξει. Γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.

Ιωάννα: Οκ.

35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;

Ιωάννα: Μην ανησυχείς, θα τον διαγράψω μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτά πολλές.

35χρονη: Ιωάννα σε ευχαριστώ…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιωάννα διέγραψε από το Facebook τον επιχειρηματία. Μετά από κάποιους μήνες, όμως, της κάνει πάλι αίτημα φιλίας, εκείνη το αποδέχεται και της στέλνει μήνυμα ότι είναι ελεύθερος και ότι δεν έχει σχέση με την Ε. Η Ιωάννα δεν απαντά.

Δάκρυσε η Ιωάννα μόλις έμαθε ποια είναι η δράστις

“Με ενημέρωσαν ότι έπιασαν μια γυναίκα. Θέλω να τελειώσει αυτό το θέμα. Θέλω να πιάσει κάποιος τον άνθρωπο που μου κατέστρεψε τη ζωή”. Αυτά ήταν τα λόγια της Ιωάννας όταν έμαθε από τον δικηγόρο της ότι εντοπίστηκε η γυναίκα που στις 20 Μαΐου φέρεται να της επιτέθηκε με βιτριόλι έξω από τον χώρο εργασίας της.


Στην γυναίκα ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η 34χρονη Ιωάννα, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, ενημερώθηκε από τον δικηγόρο για τον εντοπισμό της 35χρονης, χωρίς όμως να της δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι απαντήσεις της 35χρονης στον εισαγγελέα

Ιδιαίτερα ψυχρή απέναντι στον εισαγγελέα ήταν η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Η γυναίκα, που αρνείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ενώ , σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαντήσεις αιφνιδίασαν ακόμα και τον εισαγγελικό λειτουργό που της έκανε δεκάδες ερωτήσεις.

Όταν την ρώτησε γιατί αγόρασε την περούκα, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε πετύχει η βαφή στα μαλλιά της, δεν της άρεσε το χρώμα γι αυτό και αναγκάστηκε να την αγοράσει.

Η κοινή καταγωγή

Πριν ενάμιση χρόνο δημιουργήθηκαν τα κίνητρα της 35χρονης δράστιδος σε μία κοινωνική εκδήλωσή που είχαν από κοινού βρεθεί καλεσμένοι, η ίδια με τον σύντροφό της και η 34χρονη Ιωάννα.

Η καταγωγή των δύο γυναικών ήταν από κοντινά χωριά, γνωρίζονταν αλλά ποτέ δεν είχαν στενή φιλία, είχαν όμως κουμπαριά, αφού η αδελφή της δράστιδος είχε συγγενέψει με μία συγγενή του θύματος.

Στον γάμο αυτό που βρέθηκαν όλοι μαζί, η Ιωάννα γνώρισε τον σύντροφο της 35χρονης και εκείνος αργότερα την πρόσθεσε στις επαφές του στο Facebook.

Αυτή η κίνηση και μόνο εξόργισε την 35χρονη και ακολούθησε έντονος τσακωμός με τον σύντροφό της αλλά και ανταλλαγή μηνυμάτων προς την Ιωάννα μέσω Facebook.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα