Έστελναν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης εμποτισμένης σε αποξηραμένα φρούτα

Έστελναν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης εμποτισμένης σε αποξηραμένα φρούτα
Αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας Eurokinissi

Το ίδιο κύκλωμα είχε στείλει ξανά δέματα από την Βραζιλία στην Ελλάδα με ποσότητες κοκαΐνης εμποτισμένη σε στάμπες ρούχων-Με κατάλληλη χημική επεξεργασία τα μέλη του κυκλώματος αφαιρούσαν την στερεοποιημένη μορφή, την υγροποιούσαν και μέσω νέα αποξήρανσης εξήγαγαν τις ποσότητες της κοκαΐνης από τα προϊόντα που είχε εμποτιστεί

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Βραζιλία στην Ελλάδα μέσω εμποτισμού σε προϊόντα.

Στην τελευταία περίπτωση που ανακάλυψε η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλαν αεροπορικά δέματα με 36 κιλά αποξηραμένων φρούτων που είχε εμποτιστεί με κοκαΐνη και μέσω κατάλληλης χημικής επεξεργασίας, οι Αρχές πιστεύουν ότι τα μέλη του κυκλώματος θα εξήγαγαν από τα φρούτα τουλάχιστον 17 κιλά κοκαΐνης.

Με τον ίδιο τρόπο αλλά μέσω εμποτισμού σε ρούχα και στάμπες ρούχων το κύκλωμα πριν μερικούς μήνες είχε στείλει άλλη παρτίδα του ναρκωτικού, ενώ η δράση του υπολογίζεται τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο.

Από την Αστυνομία έχουν συλληφθεί έξι Έλληνες, ως μέλη του κυκλώματος στην Ελλάδα, ενώ αναζητείται ο Έλληνας μόνιμος κάτοικος Βραζιλίας ο οποίος έστελνε τις ποσότητες, ένα ακόμη άτομο και για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας Αλβανός, έγκλειστων των φυλακών στην Γερμανία.

Για την υπόθεση ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος δήλωσε:

«H υπόθεση, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά, από χώρες της Νότιας Αμερικής και εισαγωγή στη χώρα μας, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, με αποστολές ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω εταιρειών αερομεταφορών.

Για την αποδόμηση του κυκλώματος, οργανώθηκε στις 8-1-2019 εκτεταμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι άτομα.

Έως τώρα έχουν κατασχεθεί ποσότητες ACAI (αποξηραμένο φρούτο-superfood) εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 36 κιλών περίπου. Λεπτομέρειες θα δοθούν από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στον διαρκή αγώνα της κατά των διεθνικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, έχει αναπτύξει συνεργασία με ομόλογες Υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, αποτέλεσμα της οποίας είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της».

Για την ίδια υπόθεση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος δήλωσε:

«Η υπόθεση, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Ν. Αμερικής στην Ελληνική επικράτεια, με αποστολές ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω εταιρειών αερομεταφορών.

Μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, έως τώρα, ποσότητες αποξηραμένου φρούτου ACAI (superfood), οι οποίες ήταν εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 36 κιλών. Επίσης κατασχέθηκαν πιστόλι και φυσίγγια.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί 6 Έλληνες, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις. Από την έως τώρα προανάκριση και διεθνή συνεργασία, έχουν προκύψει οι διαδρομές αποστολής των ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω αερομεταφορών, που περιείχαν τις αναφερόμενες ποσότητες κοκαΐνης από την Βραζιλία.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα