Έβρος: Σε διαθεσιμότητα οι πέντε συνοριοφύλακες που διακινούσαν μετανάστες

Έβρος: Σε διαθεσιμότητα οι πέντε συνοριοφύλακες που διακινούσαν μετανάστες
Αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες που διακινούσαν μετανάστες στον Έβρο, ενώ διατάχθηκε και ΕΔΕ για να διερευνήσει την υπόθεση.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, σε βάρος των πέντε αστυνομικών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ερχόμενοι σε επαφή με κυκλώματα και διακινητές μεταναστών που δρουν στην Τουρκία, προέβαιναν σε πράξεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι επίορκοι αστυνομικοί διευκόλυναν σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις την παράνομη είσοδο αγνώστου αριθμού παράνομων μεταναστών, στο ελληνικό έδαφος, μέσω του Έβρου.

Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι

Η μυστική δράση των πέντε αστυνομικών αποκαλύπτεται από τους διαλόγους που “βλέπουν” το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τα χρήματα, όπως “παπούτσια” και “βαλίτσα”, ενώ οι διάλογοι που είχαν μεταξύ τους αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο κανόνιζαν τις αμοιβές τους, προκειμένου να εισέλθουν μετανάστες στη χώρα.

“Ε, γαμ… μην χάσουμε τα παπούτσια, τη βαλίτσα”.

“Πάλι πινέζα;”

“Όχι, του είπα να βγει στο δρόμο, ας την αφήσει εκεί και θα περάσω να την πάρω εγώ τώρα. Να βγει λίγο στο δρόμο, ας το αφήσει στην άκρη λίγο κι ας φύγει μέσα να κρυφτεί να πάει πίσω στα άτομα”.

Σε άλλο διάλογο, ο αρχηγός αναζητά μια τσάντα.

“Το ‘κομάντο’ λέει θα αφήσει μία τσάντα. Πάλι με πήρε δύο ζευγάρια παπούτσια γιατί την άλλη φορά του έκανα παράπονα. Κάπου στη γωνία λέει το άφησα”.

“Να’ τη φαίνεται, εκεί, πρέπει να είναι στην πινακίδα”.

“Ναι ναι, άρα τώρα πέρασαν και την άφησαν. Κάτσε, θα σταματήσω πιο πίσω εγώ για να την πάρω”.






Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα