Έξαλλοι οι Αμερικανοί για την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού – Ζητούν τη σύλληψή του

Έξαλλοι οι Αμερικανοί για την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού – Ζητούν τη σύλληψή του

Την αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκάλεσε η είδηση της απόδρασης του καταδικασμένου για την 17Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έκρυψε την έντονη αντίδρασή της και την απογοήτευση της για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, τον οποίο –να θυμίσουμε- ότι τον θεωρούν ως ένα εκ των πλέον επικίνδυνων και αδίστακτων μελών της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Να θυμίσουμε επίσης ότι οι Αμερικανοί είχαν ανακρίνει τον Ξηρό μετά τη σύλληψή του και έχουν ιδία γνώμη για τη δράση του και τον ψυχρό τρόπο με τον οποίο παραδέχθηκε ότι μετείχε σε δολοφονίες.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χθες το βράδυ στον Μιχάλη Ιγνατίου τα εξής:

"Μας ανησυχεί βαθύτατα ότι ο καταδικασμένος για πράξεις τρομοκρατίας Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ήταν  να βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από μια άδεια απουσίας από τη φυλακή όπου εξέτιε έξι διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης για δολοφονίες.

Συνεργαζόμαστε με Έλληνες αξιωματούχους σχετικά με την υπόθεση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στην φυλακή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της, και συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».

Να σημειώσουμε ότι παρά την εξάρθρωσή της, οι Αμερικανοί διατηρούν την 17 Νοέμβρη στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι πίστευαν από τότε, μετά το τέλος της δίκης, ότι η συγκεκριμενη οργάνωση δεν διαλύθηκε, όπως υποσήριζε η Αθήνα.

Πηγή: mignatiou.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
SHARE: