Εξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο

Εξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο

Άγνωστοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους και να τους αποσπάσουν χρήματα με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο

Με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Ήδη οι αστυνομικές αρχές είναι ενήμερες για πέντε τουλάχιστον περιπτώσεις, σε διάφορες περιοχές της Ηλείας.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες, άγνωστα άτομα τηλεφώνησαν, με απόκρυψη καλούντος αριθμού, σε ηλικιωμένους και προσποιούμενα στενά συγγενικά τους πρόσωπα, τούς είπαν ότι ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα, με θύμα έναν ανήλικο.

Μάλιστα οι άγνωστοι, δίνοντας δραματικό τόνο στην φωνή τους, ζητούσαν από τους ηλικιωμένους μεγάλα χρηματικά ποσά, ώστε να «διευθετήσουν» άμεσα την υπόθεση και να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Με βάση λοιπόν τα όσα έχουν καταγγελθεί, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εφιστά την προσοχή στους πολίτες.

Ειδικότερα, η Αστυνομία, μέσω της ανακοίνωσης, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όταν άγνωστα άτομα τούς τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού ή φιλικού προσώπου, προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Επίσης, η Αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

SHARE:

24Media Network