Εξαρθρώθηκε η σπείρα διαρρηκτών που είχε οργανώσει ο πρώην αρχηγός της γεωργιανής μαφίας στη Ρωσία

Εξαρθρώθηκε η σπείρα διαρρηκτών που είχε οργανώσει ο πρώην αρχηγός της γεωργιανής μαφίας στη Ρωσία

Εξιχνιάσθηκαν 174 διαρρήξεις σε σπίτια με λεία που υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ! Συνελήφθησαν 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά και ταυτοποιήθηκαν άλλα 14 μέλη που αναζητούνται

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, πολυπληθής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 15 μέλη της σπείρας, ηλικίας από 24 έως 61 ετών, εκ των οποίων 11 Γεωργιανοί, δύο Αρμένιοι (η μία γυναίκα), μία Αλβανίδα και ένας Έλληνας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα 14 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 23 έως 64 ετών, εκ των οποίων 12 Γεωργιανοί (οι τέσσερις γυναίκες), μία Ουζμπέκα και ένας Κοζάκος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης, με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους που δρούσαν, από διετίας και πλέον, μεθοδικά και οργανωμένα, διαπράττοντας διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες των Βορείων και Νοτίων προαστίων της Αττικής.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση ήταν δομημένη κατά τα πρότυπα της Γεωργιανής μαφίας, με πυραμιδοειδές σχήμα. Διέθετε αρχηγό, που ενέπνεε το σεβασμό όλων των μελών της ομάδας και κατά το παρελθόν είχε διατελέσει αρχηγός της Γεωργιανής μαφίας στη Ρωσία.

Υπαρχηγό, που ήταν το βοηθητικό όργανο του αρχηγού και είχε το ρόλο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, (σύνθεση ομάδων δράσης, επιλογή οχημάτων κλπ), επιχειρησιακά μέλη, που προέβαιναν στις κλοπές, με αντικατάσταση αυτών σε περίπτωση σύλληψής τους από τις Αρχές, περιφερειακά μέλη για χρέη τσιλιαδόρου, με ρόλους κάλυψης κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, όπως επίσης και τη διοχέτευση των κλοπιμαίων στα μέλη της οργάνωσης που είχαν αναλάβει την εκποίηση τους.

Επίσης υπήρχαν και τα υποστηρικτικά μέλη, τα οποία ενοικίαζαν κατοικίες στο όνομά τους τις οποίες άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα, αγόραζαν οχήματα χρησιμοποιώντας χρήματα της οργάνωσης ενώ παράλληλα, πολλές φορές εκτελούσαν και χρέη περιφερειακών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άγρια συμμορία ληστών στα χέρια της αστυνομίας

SHARE:

24Media Network