Εξαρθρώθηκε και στην Θεσσαλονίκη κύκλωμα εμφιάλωσης και διανομής με ποτά "μπόμπες"

Από τα ευρήματα της αστυνομίας.
Από τα ευρήματα της αστυνομίας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε και εμφιάλωνε παράνομα αλκοολούχα ποτά-Συνελήφθησαν 4 άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε και εμφιάλωνε παράνομα αλκοολούχα ποτά στη Θεσσαλονίκη, τα οποία διένειμαν κυρίως σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα στην Β. Ελλάδα.

Προηγήθηκαν πολύμηνες έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση δεδομένων, που κατέληξαν σε συντονισμένη επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν προχθές το πρωί, τέσσερα μέλη της οργάνωσης, τρεις αλλοδαποί (ένας Βούλγαρος και δυο Γεωργιανοί) και ένας ομογενής από την Αρμενία. Αναζητούνται ακόμη ένας Αρμένιος και ένας Γεωργιανός.

ADVERTISING

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν το παράνομο «εργαστήριο» παραγωγής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών και ο χώρος αποθήκευσης της αιθυλικής αλκοόλης, που διαχειρίζονταν τα μέλη της οργάνωσης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους παραπάνω χώρους και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 90 χαρτοκιβώτια με 180 γεμάτους πλαστικούς περιέκτες χωρητικότητας 10 λίτρων, οι οποίοι περιείχαν 1.800 λίτρα αιθυλική αλκοόλη, παλετοδεξαμενή χωρητικότητας 1000lt, κενή περιεχομένου, συνδεδεμένη με ηλεκτρική αντλία και διασωληνωμένη με δύο φίλτρα και παλετοδεξαμενή χωρητικότητας 1000lt η οποία περιείχε αλκοολούχο υγρό περίπου 50 λίτρων και περίπου 48 βαθμών αλκοόλης.

Επίσης, βρέθηκαν κα κατασχέθηκαν 47 πλαστικά διάφανα δοχεία χωρητικότητας 10 λίτρων, με συνολικά 470 λίτρα αιθυλική αλκοόλη, δύο ηλεκτρικές αντλίες και φίλτρα, 8 πλαστικοί περιέκτες, οι οποίοι περιείχαν συνολικά 54 λίτρα αλκοολούχου υγρού, το οποίο περιείχε αιθυλική αλκοόλη άγνωστης προέλευσης, 22 πλήρεις φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, 1.095 κενές περιεχομένου φιάλες διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών, χειροκίνητο παλετοφόρο, γυάλινο αλκοολόμετρο, ψηφιακό ηλεκτρονικό θερμόμετρο, 11 δοχεία που περιείχαν αρωματικά υγρά καφέ χρώματος και δεκάδες καπάκια με επιγραφή επώνυμου αλκοολούχου ποτού.

Πρόσθετα, κατασχέθηκαν τρεις σύριγγες, εκατοντάδες ετικέτες επώνυμου αλκοολούχου ποτού, δεκάδες ετικέτες ειδικού φόρου αλκοόλης ουκρανικών Αρχών, δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρων, το οποίο περιείχε περίπου 1,5 λίτρο παχύρευστου υγρού καφέ χρώματος, που προσομοιάζει σε οσμή με καραμελόχρωμα, μπετονιέρα η οποία περιείχε τρίματα καπνού και χρησιμοποιούνταν για ανάμειξη καπνού, εκατοντάδες κενές συσκευασίες καπνού, 16 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων, πλήθος αυτοκόλλητων ταινιών πώματος επώνυμου αλκοολούχου ποτού και δύο κουλούρες με πλήθος διάφανων αυτοκόλλητων ταινιών άνευ επιγραφής και πλήθος διάφανα πλαστικά σακουλάκια.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.440 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν Ι.Χ. αυτοκίνητο και Ι.Χ. φορτηγό, που χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την παράνομη δράση τους. Οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 58.890 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και πλαστογραφία, οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

SHARE:

24Media Network