Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης-Κατασχέθηκαν συνολικά 3 κιλά και 449,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης-Επιπλέον, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 2.940 ευρώ, 4 ζυγαριές ακριβείας, 6 κινητά τηλέφωνα και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (TAIZER).

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας αποθήκευαν και διακινούσαν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, τέσσερις αλλοδαποί, (ένας Τυνήσιος και 3 Αλβανοί) μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 27 έως 63 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα.

ADVERTISING

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ύστερα από συστηματική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργία "προφίλ" των εμπλεκομένων, αποκάλυψε την εγκληματική δράση της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλατεία Αμερικής, Πλατεία Βικτωρίας, Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα). Επιπρόσθετα διακρίβωσε την ιεραρχική δομή και τους ρόλους των μελών της, ως προς τον συντονισμό, την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους 2 κιλών και 449,2 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 2.940 ευρώ, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, έξι κινητά τηλέφωνα, πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού και μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taizer). Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network