Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών με προτίμηση στα σχολεία

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών με προτίμηση στα σχολεία

Το οικονομικό όφελος από την εγκληματική τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε σχολικά κτίρια της Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, δύο Αλβανοί, ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς και ένας 24χρονος Έλληνας, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης κλοπής, της διακεκριμένης φθοράς, της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σχολεία. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες και μόνο κατά τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, εισέρχονταν σε σχολικά κτίρια, παραβιάζοντας με λοστό, παράθυρα και πόρτες και αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας και χρηματικά ποσά από τα κυλικεία και τα γραφεία.

Στην κατοχή τους καθώς και από την έρευνα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε φορητοί υπολογιστές, τρείς ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, μία βιντεοκάμερα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, δύο περιλαίμια, δύο ζευγάρια γάντια, τρία μαχαίρια, ένας ασύρματος, συγχρονισμένος στη συχνότητα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης και επτά κινητά τηλέφωνα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 20 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σχολεία, στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, της Δάφνης, του Βύρωνα, του Αλίμου και του Ζωγράφου, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

SHARE:

24Media Network