Εξαρθρώθηκε σπείρα κλοπών αυτοκινήτων

Εξαρθρώθηκε σπείρα κλοπών αυτοκινήτων

Τα παραποιούσαν και τα μεταπωλούσαν είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Παιανίας και Γλυκών Νερών, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων με σκοπό την πώλησή τους εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία ή τμηματικά ως ανταλλακτικά.

Συνελήφθησαν ύστερα από πολυήμερη έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, έξι άτομα, μέλη της σπείρας. Πρόκειται για 5 Έλληνες ηλικίας από 27 έως 33 ετών και έναν 20χρονο Αλβανό. Επιπλέον, αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία καθώς και των διακεκριμένων κλοπών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή αυτοκινήτων και την περαιτέρω διάθεση τους στην αγορά, είτε αυτοτελώς με παραποιημένα στοιχεία είτε τμηματικά ως ανταλλακτικά.

Για τον σκοπό αυτό, μέλη της σπείρας προέβαιναν στην κλοπή των οχημάτων τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρούσε ο 28χρονος εκ των συλληφθέντων.

Εκεί, αφού πρώτα προέβαιναν στις απαραίτητες εργασίες αποσυναρμολόγησης και παραποίησης των στοιχείων τους, διοχέτευαν στην αγορά τα προς πώληση οχήματα και εξαρτήματα μέσω αγγελιών. Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, προέβαιναν στις ανωτέρω πράξεις με σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες «παραγγελίες».

Από έρευνα που διενεργήθηκε στο συνεργείο καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, το χρηματικό ποσό των 6.300 ευρώ, καθώς και πέντε αυτοκίνητα η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από την περιοχή της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network