Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ιερείς

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ιερείς

Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα τους και προσποιούνταν υπαλλήλους της Ιεράς Μητρόπολης Κασσανδρείας

Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, τριμελή εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε τουλάχιστον 5 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος κληρικών, που έγιναν το τελευταίο τετραήμερο. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, ένας 37χρονος Έλληνας και ένας 38χρονος Αλβανός, οι οποίοι είναι  έγκλειστοι του καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών και μία 46χρονη Ελληνίδα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, τηλεφώνησε ο 37χρονος σε έναν 69χρονο ιερέα, σε περιοχή της Χαλκιδικής και προσποιούμενος τον υπάλληλο της Ιεράς Μητρόπολης Κασσανδρείας, τον έπεισε να του καταθέσει το ποσό των 9.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί η 46χρονη, με το πρόσχημα καταβολής αναδρομικών ποσών από επιδόματα μισθοδοσίας. Λίγη ώρα αργότερα, η 46χρονη ενημερώθηκε από τον 38χρονο ότι είχε πραγματοποιηθεί η κατάθεση, πήγε σε τραπεζικό κατάστημα στην Πάτρα, και εκταμίευσε το παραπάνω χρηματικό ποσό.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας τις πληροφορίες των αστυνομικών του αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, κατάφεραν να συλλάβουν την 46χρονη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.000 και επεστράφη στο λογαριασμό του 69χρονου ιερέα. Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Ιεράς Μητρόπολης Κασσανδρείας, τους έπειθαν με διάφορα προσχήματα, να καταθέτουν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Χαρακτηριστική, είναι η περίπτωση εξαπάτησης 86χρονου ιερέα σε περιοχή της Χαλκιδικής όπου τα μέλη της εγκληματικής ομάδας μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες κατά το τελευταίο τετραήμερο, κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 22.000 ευρώ, με το πρόσχημα ότι απαιτούνταν για την εκταμίευση υποτιθέμενης επιδότησης. Επίσης, προέκυψε ότι χθες το πρωί ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο και εφαρμόζοντας την ίδια μεθοδολογία προσέγγισης, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τρεις ακόμα κληρικούς.

Ο 37χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για απάτες σε βάρος ιερέων και εξέτιε ποινή κάθειρξης για παρόμοιες υποθέσεις ενώ ο 38χρονος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία, ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

SHARE:

24Media Network