'Εξειδίκευση' στις ληστείες φαρμακείων είχε ένας 37χρονος

'Εξειδίκευση' στις ληστείες φαρμακείων είχε ένας 37χρονος

Μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών είχε ληστέψει με την όπλου 25 φαρμακοποιούς. Επέλεγε ως στόχους του κυρίως γυναίκες

Ο φόβος και ο τρόμος των φαρμακοποιών είχε γίνει το τελευταίο δίμηνο ένας 37χρονος ληστής, ο οποίος συνελήφθη στο Μαρούσι από άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ως υπεύθυνος για πληθώρα ένοπλων ληστειών σε φαρμακεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο δράστης ενεργώντας πάντα μόνος του, επέλεγε ως στόχους του φαρμακεία, στα οποία ιδιοκτήτης ή υπάλληλος ήταν γυναίκα. Στην συνεχεία, βεβαιωνόταν, ύστερα από παρακολούθηση, ότι δεν υπάρχουν πελάτες στον χώρο και κατόπιν εισέρχονταν προσποιούμενος τον πελάτη. Με την απειλή πιστολιού αποσπούσε χρηματικά ποσά και διέφευγε επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ. αυτοκίνητο. Εξαιτίας της δράσης του, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας για τον εντοπισμό του και τελικά επετεύχθη η σύλληψή του στο Μαρούσι.

Ο συλληφθείς, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε διαπράξει ληστεία σε φαρμακείο της Άνω Γλυφάδας, στο οποίο είχε εισέλθει προσποιούμενος τον πελάτη και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις από το ταμείο.

Στην κατοχή του και μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο αυτοκίνητο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και ενδύματα, υποδήματα και καπέλα που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 25 ληστείες σε φαρμακεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με το οικονομικό όφελος από τις ληστείες υπολογίζεται στις 11.575 ευρώ. Ο 37χρονος αναγνωρίσθηκε από το σύνολο των παθόντων, ενώ κατά την απολογία του αποδέχθηκε πλήρως τις σε βάρος του κατηγορίες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network