Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 50χρονου στο Γκάζι ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 50χρονου στο Γκάζι ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό
Περιπολικό αστυνομίας EUROKINISSI

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της ανθρωποκτονίας του 50χρονου, που διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο στο Γκάζι. Πρόκειται για έναν 29χρονο, ο οποίος ομολόγησε πως χτύπησε το θύμα, αλλά ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε ότι έχασε την ζωή του. Όλο αυτό το διάστημα κρυβόταν σε μοναστήρι

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η ανθρωποκτονία του 50χρονου, που διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Γκάζι έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, στην συμβολή των οδών Ικαριέων και Ζαγρέως.

Έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα ανωτέρω Υπηρεσίας και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης αποδεικτικών μέσων και πληροφοριακών στοιχείων ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανθρωποκτονίας 29χρονος ημεδαπός. Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση, είχαν συλλέξει βιντεοληπτικά υλικά που καταγράφηκαν οι κινήσεις του κατηγορούμενου και του φίλου του που ήταν μαζί του.

Ο δράστης ανευρέθη απογευματινές ώρες χθες σε καφετέρια όπου καθόταν, στο Πόρτο Ράφτη, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις από επιχειρησιακή ομάδα αστυνομικών που συστήθηκε για τον εντοπισμό του δράστη και συνελήφθη κατόπιν σχετικού εντάλματος. Ο δράστης που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών, μετά το περιστατικό έφυγε από το σπίτι που νοίκιαζε στην Καλλιθέα και κρύφτηκε στον ξενώνα ενός μοναστηριού που ζήτησε καταφύγιο κοντά στο Πόρτο Ράφτη, χωρίς βεβαίως οι μοναχοί να γνωρίζουν κάτι για το περιστατικό που είχε προηγηθεί, ενώ έπαψε κάθε επικοινωνία και με τους συγγενείς του.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρωινές ώρες της 24ης Σεπτεμβρίου 2022, ανευρέθη ο 50χρονος, από διερχόμενο άτομο, πεσμένος στο οδόστρωμα αιμόφυρτος στην περιοχή της Αθήνας.

Ακολούθως, διακομίστηκε με σταθμό ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου απεβίωσε. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 29χρονος από κοινού με ένα ακόμα άτομο και ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν μεθυσμένοι, αφού διαπληκτίστηκαν με το θύμα, μέσα σε νυχτερινό κέντρο, βγήκαν έξω και συνέχισαν τον τσακωμό. Ο δράστης του κατάφερε ο ίδιος χτύπημα με το χέρι στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα το θύμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα.

Στη συνέχεια, τα δύο άτομα διέφυγαν με δίκυκλο ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου. Από τη διενεργηθείσα ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του 50χρονου επήλθε συνεπεία βαρείας κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που προκλήθηκε από θλων και αμβλύ όργανο. Το χτύπημα ή τα χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα ήταν τόσο δυνατά που μέρος της οδοντοστοιχίας του βρέθηκε μερικά μέτρα πιο μακριά…

Ο δράστης εξεταζόμενος ομολόγησε μεν πως χτύπησε το θύμα αλλά ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε ότι έχασε την ζωή του και το πήρε όλο πάνω του, ουσιαστικά απαλλάσσοντας τον φίλο του που εξεταζόμενος ισχυρίστηκε τα ίδια.

Ο τσακωμός όπως ισχυρίστηκε ξεκίνησε μέσα στο νυχτερινό κέντρο όταν το θύμα άρχισε να βρίζει εκείνον και τον φίλο του δίχως λόγο. Βεβαίως το περιστατικό είχε γίνει ευρέως γνωστό τότε από τα μέσα ενημέρωσης, οπότε ο ισχυρισμός ότι δεν ήξερε την κατάληξη του περιστατικού δεν έχει γίνει αποδεκτός, ούτε οι κινήσεις που ακολούθησαν από τον ίδιο για να αποφύγει την σύλληψη, δείχνουν ότι δεν γνώριζε την κατάληξη. Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα