Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής διαβατήριων από κούριερ

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής διαβατήριων από κούριερ
istock

Συνελήφθη 54χρονος ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα για την υπόθεση κλοπής διαβατήριων από κούριερ. Τα διαβατήρια δεν βρέθηκαν πουθενά, ωστόσο έχουν ακυρωθεί από την ημέρα της κλοπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση κλοπής διαβατήριων από όχημα εταιρείας ταχυμεταφορών που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες στις 15 Μαΐου, στην Καλλιθέα.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Ασφάλειας και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης αποδεικτικών μέσων και πληροφοριακών στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ένας 54χρονος ως δράστης της ανωτέρω κλοπής διαβατηρίων, ο οποίος έχει δηλώσει κατά καιρούς διαφορετικές εθνικότητες και στοιχεία όπως από Μαρόκο, Ιράκ, Λίβανο και Ιταλία…

Συγκατηγορούμενοι του τυγχάνουν και δύο ακόμα αλλοδαποί οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται. Και εκείνοι έχουν κατά καιρούς δηλώσει διαφορετικά στοιχεία και ονόματα και προέλευση από Ιράκ και Συρία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αφού ο 54χρονος αφαίρεσε τα διαβατήρια, τα διέθεσε στους ανωτέρω δύο αλλοδαπούς σε κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Πρωινές ώρες χθες παρουσιάστηκε αυθορμήτως και συνελήφθη ο δράστης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή και στην οικία του 54χρονου στην Καλλιθέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ρουχισμός, παπούτσια, ρολόι και γυαλιά ηλίου που φορούσε κατά τη διάρκεια της κλοπής, αεροβόλο πιστόλι, μικροποσότητα κάνναβης και πλήθος καρτών sim.

Τόσο ο συλληφθείς, όσο και οι συγκατηγορούμενοι του έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη κατά περίπτωση για κλοπές, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση, διευκόλυνση παράνομης εξόδου από το ελληνικό έδαφος, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Ο δράστης είδε τυχαία την υπάλληλο της εταιρείας κούριερ που είχε σταματήσει για βγάλει λεφτά από το ΑΤΜ και άνοιξε το αυτοκίνητο και της πήρε τις τσάντες με τα διαβατήρια που θα κατέληγαν σε Αστυνομικά Τμήματα. Στις βαλίτσες υπήρχαν εγκατεστημένες συσκευές GPS που ο δράστης ξεφορτώθηκε σε κάδους στην περιοχή της Ομόνοιας. Ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε και μέσω αποτυπωμάτων αλλά και από βιντεοληπτικά υλικά.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συγκατηγορούμενών του, καθώς και των αφαιρεθέντων διαβατηρίων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα