Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης σε βάρος 33χρονης

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης σε βάρος 33χρονης

Δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών, για υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης 33χρονης μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών κλήσεων

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών γυναικών, ηλικίας 35, 40 και 59 ετών, για υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης 33χρονης, μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών κλήσεων, την οποία εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 33χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα μέσω αναρτήσεων σε τρία ιστολόγια, προέβαιναν συστηματικά και δόλια, από τον περασμένο Ιανουάριο στη δυσφήμισή της, ενώ την εκβίαζαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των ενενήντα χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν να προβαίνουν σε αντίστοιχες δημοσιεύσεις.

Παράλληλα, της τηλεφωνούσαν καθημερινά προκειμένου να την εξαναγκάσουν να τους καταβάλει το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό. Η υπόθεση τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, από όπου προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων, που προέβαιναν στις επίμαχες αναρτήσεις αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις στην περιοχή των Αθηνών και της Τρίπολης.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν ταυτόχρονα κατ' οίκον έρευνες σε Αθήνα και Τρίπολη, παρουσία δικαστικών λειτουργών, από τις οποίες εξακριβώθηκε η συμμετοχή των τριών γυναικών.

Στις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας εξωτερικός, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network