Εξιχνιάστηκε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στη Θεσσαλονίκη

Ο δράστης κατείχε και είχε πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ειχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 32χρονου Έλληνα στην Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με Αρχές του εξωτερικού, διεξήγαγαν πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες σε υπηρεσίες και ιστότοπους, στους οποίους οι χρήστες κατείχαν και είχαν πρόσφορο, προς διαμοιρασμό, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε σχετικό Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε ηλεκτρονικά ίχνη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα οποία αντιστοιχούσαν στο σπίτι του 32χρονου.

Ακολούθως, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί της οποίας διεξήγαγαν χθες έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη. Από τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα ψηφιακά μέσα που αυτός κατείχε και διαχειριζόταν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 32χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός εξωτερικός σκληρός δίσκος, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, USB Flash Drive και συσκευή κινητού τηλεφώνου τύπου smartphone. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στo Τομέα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων του Τμήματος Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter : @CyberAlertGR

SHARE:

24Media Network