Φολέγανδρος: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο δολοφόνος – Η Γαρυφαλλιά μαρτύρησε στα χέρια του

Φολέγανδρος: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο δολοφόνος – Η Γαρυφαλλιά μαρτύρησε στα χέρια του
O δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς Eurokinissi

Μάχη δίνει η υπεράσπιση του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς για να αποδείξει ότι δεν είχε συνείδηση όταν διέπραξε το έγκλημα. Επιβαρυντική η ιατροδικαστική έκθεση.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται σήμερα ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, ο οποίος την Πέμπτη κρίθηκε προφυλακιστέος με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα στη Νάξο. Παράλληλα διατάχθηκε  η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί στη δικαστική φυλακή στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού ένα.

Την ίδια στιγμή ο συνήγορος του δράστη Γιάννης Βλάχος επιμένει ότι ο 30χρονος, δεν είχε συνείδηση του τι έκανε, ενώ αρνήθηκε ότι έχει συνταχθεί ιατροδικαστική έκθεση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο δικηγόρος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, σημείωσε ότι ο δράστης την ώρα της εγκληματικής πράξης δεν είχε συνείδηση του τι έκανε.

“Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη την στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή”. Σημείωσε επίσης ότι κατά τη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας Νάξου του χορηγήθηκε “φαρμακευτική αγωγή ίδια με εκείνη που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε”.

Ο κ. Βλάχος όταν ρωτήθηκε για την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία είναι επιβαρυντική για τον πελάτη του, απάντησε ότι “η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει συνταχθεί ακόμη. Δεν υπάρχει έκθεση. Θα κάνω μήνυση στον ανακριτή αν υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση και δεν την έθεσε στη διάθεσή μας. Η έκθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στη δικαιοσύνη, δεν έχει συνταχθεί ακόμη, δεν υπάρχει στη δικογραφία. Υπάρχει μια πρώτη έκθεση με την καταγραφή των κακώσεων” και πρόσθεσε ότι αν αποδειχθεί ότι ο πελάτης του είχε πλήρη συνείδηση την ώρα του εγκλήματος, τότε ο ίδιος δεν θα έχει θέση δίπλα του.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας επίσης στο Mega χαρακτήρισε “δύσκολη υπερασπιστική επιλογή”, την υπερασπιστική γραμμή του 30χρονου.

“Από έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι ο δράστης δεν έχει νοσηλευτεί ποτέ σε ψυχιατρικό κατάστημα. Ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν μπορεί να δώσει καμία υπερασπιστική δυνατότητα γιατί ακόμη και αν είχαμε μια βαριά ψύχωση, όπως σχιζοφρένεια, και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η εγκληματική πράξη έγινε κατά το στάδιο της μανίας”, είπε ο κ. Κούγιας

Τόνισε ακόμα ότι με το που έκανε το έγκλημα, “Εξαφανίστηκε από όλους και ήρθε σε επαφή μόνο με δικηγόρους”.

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση

Την Πέμπτη, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς και τα ευρύματα φαίνεται να μην επιβεβαιώνουν την στιγμιαία ένταση μεταξύ θύτη και θύματος και την “κακιά στιγμή” που φέρεται να ανέφερε ο καθ’ ομολογίαν δράστης, καθώς διαφαίνεται μία άλλη εικόνα για όσα προηγήθηκαν του θανάτου της 26χρονης

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά καθώς αναφέρουν ότι ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος χτύπησε την 26χρονη, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στο νερό.

Οι κακώσεις που είχε η άτυχη κοπέλα στο κεφάλι ήταν αποτέλεσμα γρονθοκοπήσης. Παράλληλα το σώμα της 26χρονης έφερε εκδορές στην πλάτη της, στοιχείο που κάνει τον ιατροδικαστή να μιλά για σύρσιμό της από τον δολοφόνο της. Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος φαίνεται να σήκωσε την άτυχη κοπέλα και να την πέταξε ζωντανή στο νερό. Από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί όμως δεν μπορούσε να αντιδράσει για να σώσει τον εαυτό της και ο θάνατός της επήλθε από πνιγμό.

Η τελική έκθεση του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα θα παραδοθεί στον εισαγγελέα αφού εκδοθούν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα