Φονικό στα Ανώγεια: Νεκρός ένας 30χρονος και ο μαντιναδολόγος Λ. Καλομοίρης – Αναζητείται ο γιος του

Φονικό στα Ανώγεια: Νεκρός ένας 30χρονος και ο μαντιναδολόγος Λ. Καλομοίρης – Αναζητείται ο γιος του
Ο μαντιναδολόγος Λ. Καλομοίρης

Σοκ στην Κρήτη, μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια. Ο 62 χρονος Λ. Καλομοίρης προσπάθησε να σώσει τον γιο του και δέχθηκε σφαίρα στο στήθος. Νεκρός και ο 30χρονος Γ. Ξυλούρης.

Συγκλονίζει την Κρήτη το διπλό φονικό, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Περαχώρι Ανωγείων και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων από πυροβολισμούς.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, όλα ξεκίνησαν από ένα καβγά ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη. Έναν καυγά για κτηματικές διαφορές, για τα μητάτα (μικρά πέτρινα σπιτάκια) που διατηρούν οι δύο οικογένειες.

Οι δύο νέοι άνδρες φαίνεται να πιάστηκαν στα χέρια. Προς στιγμήν ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα ο Γιώργος Ξυλούρης, πατέρας δύο παιδιών, επέστρεψε οπλισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός μαντιναδολόγος και χοροδιδάσκαλος Λευτέρης Καλομοίρης, πατέρας πέντε παιδιών, που βρέθηκε με δύο τραύματα από σφαίρα στο στήθος, μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο του. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Ο γιος του Καλομοίρη στη συνέχεια σήκωσε όπλο και πυροβόλησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη. Ο Ξυλούρης μετά από λίγο πέφτει νεκρός με 7 τραύματα από σφαίρα στο στήθος. Ο νεαρός Καλομοίρης διέφυγε από το σημείο και αναζητείται.

Τραυματίας είναι ένας 30χρονος από τα Ανώγεια που περνούσε από το σημείο. Ήταν τυχερός ωστόσο μέσα στην ατυχία του, καθώς φέρει μονάχα ελαφρύ τραύμα στο πόδι και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πολύ γρήγορα όλο το χωριό των Ανωγείων βρέθηκε στο πόδι, να αναζητά απαντήσεις πως ξεκίνησε όλο αυτό και πως κατέληξε σε μια τραγωδία με δύο άνδρες νεκρούς.

Μάλιστα οι οικογένειες των δυο νεκρών εκτός του ότι έμεναν πολύ κοντά , είχαν συγγενικούς και κοινωνικούς δεσμούς “δεμένους” με κουμπαριές και συντεκνιές.

Οι κάτοικοι των Ανωγείων έμειναν εμβρόντητοι από τα νέα. Πολύ γρήγορα το κέντρο ενδιαφέροντος του οικισμού έγινε το Κέντρο Υγείας. Εκεί συγκεντρώθηκαν συγγενείς και συγχωριανοί των εμπλεκόμενων στο φονικό. Τα νέα ότι οι δύο άνδρες ήταν νεκροί διαδόθηκαν γρήγορα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

“Το μόνο που επικράτησε είναι ο θρήνος και τα μεγάλα γιατί. Καμία ασχήμια δεν έγινε από τους συγγενείς των νεκρών. Είναι ώρες δύσκολες για το χωριό μας και οφείλουμε οι κάτοικοι να σταθούμε ικανοί να στηρίξουμε τις οικογένειες και την ηρεμία στον τόπο μας”, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

“Πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας”, είπε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο 30χρονος και στο Γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου ο 62χρονος.

Ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο 62χρονος που έπεσε νεκρός στα Ανώγεια το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τα κοινά. Ήταν από τους πιο γνωστούς μαντιναδολόγους και για χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα