Φθιώτιδα: Δήμαρχος κατηγορείται ότι έριχνε φόλες σε σκυλιά

Φθιώτιδα: Δήμαρχος κατηγορείται ότι έριχνε φόλες σε σκυλιά
Δήμαρχος κατηγορείται ότι έριχνε φόλες σε σκυλιά pixabay

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος δημάρχου της Φθιώτιδας. Κατηγορείται επίσης και ένας ιερέας για υπόθαλψη του φερόμενου ως δράστη.

Ποινική δικογραφία σε βάρος του δημάρχου της Αμφίκλειας-Ελάτειας σχηματίστηκε, κατόπιν κατεπείγουσας παραγγελίας του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας για εξέταση των αναφορών περί εμπλοκής του σε δολοφονίες ζώων με τη χρήση φόλας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο δήμαρχος Γιώργος Γώγου φέρεται να είναι ο δράστης της διπλής δηλητηρίασης αδέσποτων σκυλιών με φόλες που πέταξε ο ίδιος πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μπράλου.

Ο δήμαρχος αρνείται τις κατηγορίες σημειώνοντας μάλιστα ότι αγνοεί εντελώς το γεγονός, όπως επανέλαβε και στην κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στις Αρχές.

Κατηγορούμενος στην συγκεκριμένη υπόθεση θα βρεθεί επίσης και ένας ιερέας που φέρεται να είναι αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος, με την κατηγορία της υπόθαλψης του δράστη. Ο ιερέας αρχικά είπε προφορικά τα όσα είδε, σε συγγενικό του πρόσωπο και σε μέλη του Φιλοζωικού, ωστόσο στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν ήταν σίγουρος για την ταυτότητα του δράστη. Το συγγενικό του πρόσωπο όμως κατέθεσε τα όσα του είπε ο ιερέας, ο οποίος μάλιστα ήταν παρέα και με άλλα άτομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης είναι αποφασισμένος να ερευνήσει την υπόθεση σε βάθος, ώστε να φτάσει στην αλήθεια και να τιμωρηθεί ο φυσικός αυτουργός της θανάτωσης των δυο αδέσποτων ζώων, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε όσους κακοποιούν ζώα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν οι αστυνομικές αρχές να έχουν την οδηγία να είναι σε επαφή με τους πολίτες και να τους ενημερώνουν, ώστε μην φοβούνται να καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα