Φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή στον Ψυχάρη

Φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή στον Ψυχάρη
Καταθέτει ο Σταύρος Ψυχάρης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη χορήγηση τραπεζικών δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα, Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Καταδικάσθηκε για το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ' εξακολούθηση

Την καταδίκη του Σταύρου Ψυχάρη για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ΄εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με τριετή αναστολή. Την ενοχή του Στ. Ψυχάρη πρότεινε και η εισαγγελέας, επικαλούμενη τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εκδότης για τα οικονομικά έτη 2010-2014.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε αναβληθεί επ΄αόριστον τον Ιούλιο του 2016 όταν το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη, δεχόμενο σε αυτό δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο. Στη συνέχεια, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ο εκδότης στάλθηκε εκ νέου στο εδώλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα