Γιάννης Τοπαλούδης: "Οι γονείς των κατηγορουμένων προσπάθησαν να εξαφανίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία"

Γιάννης Τοπαλούδης: "Οι γονείς των κατηγορουμένων προσπάθησαν να εξαφανίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία"

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα για κράτηση των δύο κατηγορουμένων μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου. Πιθανολογείται όμως ότι η κράτησή τους θα παραταθεί γι' ακόμη ένα 6μηνο, μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη.

Δέκα μήνες μετά την αποτρόπαια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο και οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη. Ο 19χρονος και ο 21 ετών νεαρός με καταγωγή από την Ρόδο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, αλλά και για το βιασμό της άτυχης φοιτήτριας, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Για ισόβιο πόνο κάνει λόγο ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη και ζητά ανάλογη τιμωρία: "Ειλικρινά είμαστε ζωντανοί νεκροί και αυτό θα είναι ισόβιο και το λέω αυτό γιατί τα ισόβια που πολλοί κρίνονται και καταδικάζονται δεν είναι ισόβια. Θα πρέπει λοιπόν ως ελληνική κοινωνία και ως γονείς να προσπαθήσουμε να αλλάξουν αυτές οι ποινές προς το βαρύτερο και όταν λέμε ισόβια να εννοούμε ισόβια. Και δεν είναι μόνο οι δολοφόνοι. Το ίδιο θα πρέπει να καταδικάζονται και οι βιαστές γιατί οι βιαστές δολοφονούν και ψυχικά τα κορίτσια που βιάζουν".

Οι δικαστές υιοθετώντας πλήρως την εισήγηση του εισαγγελέα μιλούν για προμελετημένο έγκλημα, επειδή η άτυχη κοπέλα ήθελε να τους καταγγείλει για τον βιασμό της.

Το δικαστικό βούλευμα αναφέρει: «Η παθούσα ήταν αβοήθητη, κακοποιήθηκε βάναυσα από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τη σωματική και ψυχική της εξάντληση».

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία έχει εμπλουτιστεί με σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν από την άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των δύο κατηγορουμένων αλλά και το άνοιγμα των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης λέει: "Στην προκειμένη περίπτωση είμαι πεπεισμένος ότι οι γονείς τους, δικά τους πρόσωπα, σίγουρα προσπάθησαν να σβήσουν να αλλοιώσουν επιβαρυντικά στοιχεία μέσα απο τους λογαριασμούς fb κινητών τηλεφώνων κλπ".

- Έχετε ενδείξεις αποδείξεις για αυτό;

Γ.Τ: Μετά την αποτρόπαια δολοφονία της Ελένης μας μιλούσαν πόσες ώρες με οικογένειες με δικηγόρους για ποια πράγματα μιλούσαν για επιχειρηματικότητα στις 8 το πρωί και μάλιστα 4-5 ώρες . Ας το αναλογιστεί και κάθε πολίτης κάθε κοινωνίας και ας το κρίνει.

Η Ελένη Τοπαλούδη είχε βρεθεί νεκρή το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2018, όταν εντοπίστηκε το πτώμα της πεταμένο στη βραχώδη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα για κράτησή των δύο κατηγορουμένων μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου. Πιθανολογείται όμως ότι η κράτησή τους θα παραταθεί γι ακόμη ένα 6μηνο, μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελένη Τοπαλούδη, Δολοφονία στη Ρόδο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία Τοπαλούδη: Σε δίκη οι κατηγορούμενοι - Παραμένουν στη φυλακή έως το Δεκέμβριο

Ελένη Τοπαλούδη: Σοκάρει η δικογραφία για τις συνθήκες της δολοφονίας της

Δολοφονία Τοπαλούδη: "Μίλησαν" τα κινητά και οι υπολογιστές των δραστών

SHARE:

24Media Network