Γιατροί έκοβαν συστηματικά συνταγές για ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανείς

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, μετά το τηλεφώνημα αγνώστου σε ιστοσελίδα ο οποίος προειδοποίησε για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στην ιταλική πρεσβεία. Στο κτήριο της πρεσβείας έσπευσαν ο αρμόδιες αρχές και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να ερευνήσουν και να εντοπίσουν ενδεχόμενο ύποπτο δέμα.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, μετά το τηλεφώνημα αγνώστου σε ιστοσελίδα ο οποίος προειδοποίησε για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στην ιταλική πρεσβεία. Στο κτήριο της πρεσβείας έσπευσαν ο αρμόδιες αρχές και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να ερευνήσουν και να εντοπίσουν ενδεχόμενο ύποπτο δέμα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Από τις 30 Ιουνίου έως χθες, δύο φορές πήγαν οι άντρες της Ασφάλειας Λάρισας στους δύο ψυχιάτρους για να ταυτοποιήσουν την παράνομη δράση τους

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, δύο Έλληνες, ηλικίας 60 και 74 ετών, νευρολόγοι-ψυχίατροι στο επάγγελμα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών καθώς έκοβαν παράνομα συνταγές και έδιναν ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανείς.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Δίωξης, χθες το πρωί, μετέβησαν στα ιδιωτικά ιατρεία των συλληφθέντων, όπου οι γιατροί τους συνταγογράφησαν ναρκωτικά δισκία εν γνώσει τους ότι δεν είναι ασθενείς, παραλαμβάνοντας απ’ αυτούς χρηματικά ποσά σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σε νομότυπες έρευνες στο ιατρείο του 60χρονου, στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, το οποίο κατασχέθηκε, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 150 υπογλώσσια δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, 15 δισκία ναρκωτικού φαρμάκου, 11 διαδερμικά ναρκωτικά έμπλαστρα, 6 αμπούλες ναρκωτικού φαρμάκου, 343 δισκία διαφόρων φαρμάκων, 2 πόσιμα σκευάσματα, 31 αριθμημένα συνταγολόγια, 27 αποδείξεις για παροχή υπηρεσιών και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ καθώ επίσης 30 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Επιπλέον, από την κατοχή του 74χρονου, καθώς και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο ιατρείο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 407,5 ναρκωτικά δισκία, 5 αμπούλες ναρκωτικού φαρμάκου, 5 αμπούλες φαρμάκου, 429 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, 28 αριθμημένα συνταγολόγια και το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ, καθώς επίσης 20 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

SHARE:

24Media Network