Νότιο Σουδάν: Δύο κυανόκρανοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν σε ενέδρα

Διαβάζεται σε 2'
Νότιο Σουδάν: Δύο κυανόκρανοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν σε ενέδρα
Kυανόκρανοι στο Νότιο Σουδάν AP

Δύο απώλειες είχε τη Δευτέρα η ομάδα των κυανόκρανων του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν.

Δύο κυανόκρανοι της αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν (UNMISS) σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε ενέδρα στην πολιτεία Τζόνγκλεϊ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την UNMISS, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον περιπόλου, με αποτέλεσμα δύο μέλη της να βρουν τον θάνατο. Διευκρινίστηκε πως κατά την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης επτά άνθρωποι: τρεις κυανόκρανοι, δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες.

Η UNMISS ανέφερε ότι έστειλε άμεσα δύναμη ταχείας επέμβασης στον τόπο της επίθεσης, προκειμένου να διασφαλίσει πως δεν υφίσταται πλέον απειλή και να υποστηρίξει το έργο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

«Φονικές επιθέσεις σαν κι αυτή εναντίον προσωπικού της UNMISS που εργάζεται για τη διαφύλαξη της ειρήνης στο Νότιο Σουδάν, είναι απαράδεκτη», δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ σε αυτήν τη χώρα, η Ανίτα Κίκι Γκμπέχο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η UNMISS ζήτησε την άμεση διεξαγωγή έρευνας, υπογραμμίζοντας πως επιθέσεις εναντίον κυανόκρανων του ΟΗΕ ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου.

Οι επιθέσεις εναντίον προσωπικού του ΟΗΕ είναι σπάνιες αλλά όχι πρωτόγνωρες στο Νότιο Σουδάν, καθώς κυανόκρανοι της UNMISS επιχειρούν σε επισφαλείς περιοχές όπου σημειώνονται διακοινοτικές ταραχές και σποραδικές συγκρούσεις με την εμπλοκή κυβερνητικών δυνάμεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα