Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ο σύζυγος ήταν τελικά ο δολοφόνος της 55χρονης στο ζαχαροπλαστείο

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ο σύζυγος ήταν τελικά ο δολοφόνος της 55χρονης στο ζαχαροπλαστείο
Αστυνομία. Eurokinissi

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. Δράστης του εγκλήματος ήταν τελικά ο εν διαστάσει σύζυγος του θύματος. Ομολόγησε και συνελήφθη.

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στην Θεσσαλονίκη, σε βάρος της 55χρονης γυναίκας σε ζαχαροπλαστείο, στη Νέα Μάδυτο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες φαίνεται πως μπερδεύτηκαν όταν είπαν στις Αρχές πως επρόκειτο για γυναίκα, καθώς εν τέλει διαπιστώθηκε πως ο δράστης ήταν άντρας και απλά φορούσε μακρύ μπουφάν με κουκούλα.

Συγκεκριμένα, υπεύθυνος για αυτή την γυναικοκτονία είναι ο 56χρονος εν διαστάσει σύζυγος του θύματος, επίσης Ρομά, ο οποίος την εκτέλεσε πυροβολώντας την απανωτές φορές.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε, εντοπίστηκε, εξετάστηκε, ομολόγησε τις πράξεις του και συνελήφθη, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (13/12) ο δράστης, ο οποίος αρχικά θεωρείτο ότι ήταν γυναίκα, εισέβαλε σε ζαχαροπλαστείο στην περιοχή Νέα Μάδυτο και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον της πρώην συζύγου του η οποία είχε καταφύγει στο κατάστημα για να σωθεί αφού η καταδίωξη είχε αρχίσει από το δρόμο. Την πυροβόλησε τρεις φορές και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου και κατόπιν στο νοσοκομείο, οι διασώστες έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής διασωληνώθηκε και παραδόθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στα ΤΕΠ του Ιπποκρατείου, όπου τελικά κατέληξε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και του Τμήματος Πρόληψης – Καταστολής της Εγκληματικότητας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 55χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες (14-12-2021), στην περιοχή της Νέας Μαδύτου.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ο 56χρονος ημεδαπός εν διαστάσει σύζυγός του θύματος, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (14-12-2021) σε οικισμό στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, ενώ υπέδειξε σημείο σε αγροτική περιοχή του Καλοχωρίου, όπου είχε κρύψει επιμελώς το μέσο τέλεσης του εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, καλυμμένος με μακρύ πανωφόρι και κουκούλα, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Νέας Μαδύτου και με χρήση κυνηγετικής καραμπίνας, τραυμάτισε την 55χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα