Η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” πίσω από την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού

Η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” πίσω από την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού
ΑΘΗΝΑ- επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340// Στη φωτογραφία όπως ενημερώσε η ΝΔ, στο γραφείο πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα .(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ποια είναι η οργάνωση, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με σφαίρες κατά του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, στη Συγγρού, τον Ιανουάριο. Τι γράφουν στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο

Η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με σφαίρες στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, με στόχο το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η ένοπλη επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε, μετά τις 2.30 τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2013, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου οι δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά του κτιρίου.

Αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών που βρέθηκαν στο σημείο, εντόπισαν συνολικά εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ, ενώ μία σφαίρα βρέθηκε και στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Στο κείμενο με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση και το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

“Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ομάδα συντρόφων προσέγγισαν εποχούμενοι το στόχο μέχρι του προαποφασισμένου σημείου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Οι δύο σύντροφοι που αποβιβάστηκαν από το κλεμμένο όχημα κατάφεραν επίσης χωρίς κανένα εμπόδιο να πλησιάσουν το στόχο στην απαιτούμενη απόσταση ώστε να βάλλουν εναντίον του με εκτοξευτήρα( RPG) που έφερε αντιαρματική ρουκέτα. Τελικά ήταν μια αστοχία υλικού- αφού δύο φορές ο επιφορτισμένος με το συγκεκριμένο ρόλο σύντροφος επιχείρησε να ξαναοπλίσει τον εκτοξευτήρα δίχως αποτέλεσμα-, που ματαίωσε τον αρχικό μας σχεδιασμό ωθώντας το δεύτερο σύντροφο να βάλλει με πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλασνικοφ εναντίον του κτιρίου, καθώς θα ήταν για εμάς για εμάς αδιανόητο να φύγουμε άπραγοι από ένα τόσο σημαντικό στόχο.

Μπορεί λοιπόν η τύχη να μας γύρισε την πλάτη εκείνη την νύχτα, όμως με τις ψύχραιμες και εύστοχες βολές του συντρόφου τελικά καταλήξαμε στο να καρφωθεί μία από τις σφαίρες στη φωλιά του προσκυνητή των νεκρών δοσίλογων της πηγάδας του Μελιγαλά και υμνητή των ταγμάτων ασφαλείας, πρωθυπουργού Σαμαρά.

Κλείνουμε, με την υπόσχεση προς τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, ότι την επόμενη φορά θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και με την συμβουλή προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν κάποιους από τους μελλοντικούς μας στόχους, να πράξουν ότι και οι συνάδελφοι τους εκείνη τη νύχτα: δηλαδή απολύτως τίποτα, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με συσχετισμούς που σίγουρα δεν θα τους επιτρέψουν να μας εμποδίσουν από αυτό που θα έχουμε εξ’ αρχής σχεδιάσει”.

“Μια τέτοιου είδους επίθεση θα ήταν ασφαλώς λειψή αν δεν εξέπεμπε ένα σινιάλο αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους και σε όσους βρίσκονται έγκλειστοι στα ελληνικά κολαστήρια για την ανατρεπτική τους δράση. Τους απευθύνουμε λοιπόν έναν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό, δηλώνοντας προς σε όλες τις κατευθύνσεις ότι παρακολουθούμε και αφουγκραζόμαστε όλες τις εξελίξεις και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα πίσω από τα τείχη. Ας γνωρίζουν όσοι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο χειρίζονται υποθέσεις πολιτικών κρατούμενων ότι το ενδεχόμενο να πληρώσουν το τίμημα των επιλογών τους δεν είναι καθόλου μακρινό”.

Διαβάστε το κείμενο ανάληψης της ευθύνης της οργάνωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 από την Αστυνομία, εξετάζονται ομοιότητες με προκηρύξεις άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δείτε τι είχε δηλώσει τότε ο πρωθυπουργός για την επίθεση:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα