Η ΠΟΑΣΥ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ

Φρούριο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει επιβάλλει η αστυνομία, εξαιτίας της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013.
Επί ποδός βρέθηκαν περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σήμερα δεν επιτρέπονται οι διαδηλώσεις και οι πορείες στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Φρούριο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει επιβάλλει η αστυνομία, εξαιτίας της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013. Επί ποδός βρέθηκαν περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σήμερα δεν επιτρέπονται οι διαδηλώσεις και οι πορείες στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

"Πρόχειρο" αλλά και με "σκοπιμότητες" βλέπει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Η ΠΟΑΣΥ θέλει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, καθώς το βρίσκει "πρόχειρο", "ατελές", αλλά και με "σκοπιμότητες".

Το σχέδιο νόμου το έδωσε πριν λίγες μέρες σε δημόσια διαβούλευση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στην ιδιαίτερα αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η ΠΟΑΣΥ κάνει εκτενείς παρατηρήσεις σε άρθρα του σ/ν, που παρουσιάζεται -όπως αναφέρουν- ως "καινοτόμο", λέγοντας ότι "απέχει παρασάγγας από την εμπεριστατωμένη μελέτη-πρόταση που είχε υποβάλει στην ηγεσία η Ομοσπονδία από το 2011", και αναφέρει πως το νομοσχέδιο συντάχθηκε χωρίς να προηγηθεί διάλογος.

Στην ανακοίνωση εκτιμάται ότι το σ/ν αποτελεί "συρραφή -με τη μέθοδο της αποκοπής και επικόλλησης- άρθρων και παραγράφων, διατάξεων και υποπαραγράφων, των ισχυόντων νομοθετημάτων", ενώ μια τεκμηριωμένη μελέτη "θα κατέγραφε κατά βάση το εύρος των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών του σημερινού αστυνομικού οικοδομήματος", κάτι που σύμφωνα με τους συνδικαλιστές δεν έχει γίνει.

Η Ομοσπονδία, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα επί των άρθρων, κάνει λόγο για μη επίλυση του προβλήματος της γραφειοκρατίας, συρρίκνωση του Σώματος -με γνώμονα την αύξηση των υψηλόβαθμων θέσεων και «μαστίγιο στον χαμηλόβαθμο», σύγχυση αρμοδιοτήτων, υποβάθμιση της εκπαίδευσης και άλλες παραμέτρους που δεν λύνουν το πρόβλημα της λειτουργικότητας της ΕΛΑΣ και δεν συμβάλουν στο αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

"Ως Ομοσπονδία, αιτούμαστε μια αναδιάρθρωση με όρους κοινωνίας και όχι με όρους Μνημονίου", καταλήγει η ανακοίνωση και επαναλαμβάνει την πρόταση και πάγια θέση της ΠΟΑΣΥ, "για διακομματική συνεννόηση, σε πλαίσιο κοινοβουλευτικής και επιστημονικής συνεργασίας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network